30 Temmuz 2010

Ninja Assassin (2009)

Türkçe Adı: Ninja'nın İntikamı
Tür: Aksiyon / Dram / Gerilim
Yönetmen: James McTeigue
Süre: 99 dakika
Oyuncular: Rain, Naomie Harris, Ben Miles, Rick Yune, Shô Kosugi, Randall Duk Kim, Sung Kang, Jonathan Chan-Pensley, Ill-Young Kim, Yuki Iwamoto
Müslüman kâşif İbn-i Batuta’nın notlarında, 9 Klan’dan biri olan Siyah Kum’dan bahsedilir. Dağların arasındaki gizli bir yetimhane yetişen 10 yaşından küçük çocuklar, katil dövüşçü olarak eğitilmektedir.

Adli araştırmacı Mika Coretti (Naomie Harris), klan dosyasını ortaya çıkarmaya çalışır. Ciddi incelemeler sonucu 45 kiloluk altın ödemeleriyle ilgili ipuçlarına ulaşır. Mika’nın ısrarlarına dayanamayarak konuya göz atan ajan Ryan Maslow (Ben Miles), siyasi suikastların ardında Ozunu Klanı’nın olduğunu fark eder. Çok önemli bağlantılarla korunan Ozunu’yu irdelemek, kolay olmayacaktır. Hatta bu söylentiler bile, kara gölgelerin Mika’nın etrafından dolaşması için yeterli olacaktır.

Siyah elbiselerin ardında gizlenen Ninjaların adı, Uzakdoğu efsanelerinde sıkça duyulur. İşte o efsanelerden yola çıkılarak hazırlanmış filmde, dövüş sanatlarına biraz da fantastik kurgu yüklenerek, aksiyonu bol, heyecanlı ve türünü sevenleri doyurucu bir film ortaya çıkarılmış. Seyir sonucu içinizde kısa süreli dövüş arzusu hissedebilirsiniz.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum: