25 Temmuz 2010

Inkheart (2008)

Türkçe Adı: Mürekkep Yürek
Tür: Macera / Aile / Fantastik
Yönetmen: Iain Softley
Süre: 106 dakika
Oyuncular: Brendan Fraser, Sienna Guillory, Eliza Bennett, Richard Strange, Paul Bettany, Helen Mirren, Matt King, Steve Speirs, Jamie Foreman, Stephen Graham, Mirabel O'Keefe, Andy Serkis, John Thomson, Lesley Sharp, Tereza Srbova, Rafi Gavron, Jennifer Connelly, Jim Broadbent
Hikâye anlatıcılarından bazıları, çevresindeki dinleyenleri büyülediler. Bazıları ise çok daha nadir özelliklere sahipti, onlar anlattıkları karakterleri hayata geçirenlerdi. Gümüşdil adıyla bilinen bu olağanüstü insanlar, kendilerini keşfettikleri andan itibaren özelliklerini saklamalarıyla ünlendiler.

Yıllar önce ünlü kitap doktoru (ciltçi) Mortimer Folchart (Brendan Fraser), bebekleri Meggie’ye (Eliza Bennett) sesli şekilde hikâye okurken, hayatını değiştiren garip bir olayla karşılaştı. O günden tam 12 yıl sonra kızı Meggie’le, Alplerin yolunu tutar. Çünkü Mortimer, dünyayı dolaşarak antika kitapçılarında özellikle bir kitap arayışındadır. Aradığı kitap olan Inkheart’ı sonunda bulmayı başarır. Kızının yanına döndüğünde, ateşle oynayan Tozparmak’la (Paul Bettany) karşılaşır. Tozparmak, Gümüşdil diye hitap ettiği Mortimer’den, kendisini geri göndermesini ister. Aralarındaki garip konuşmaların ardından Mortimer, kızını alıp İtalya’daki halası Elinor’un (Helen Mirren) yanına doğru hızla uzaklaşmaya başlar. Bir süre sonra Mortimer, Gümüşdil lakabıyla tanınmasını ve eşi Resa’nın (Sienna Guillory) esrarengiz şekilde kaybolmasını, kızı ve halasına açıklamak zorunda kalacaktır.

Ailece izlenebilecek, sıcak, şiddetin pek kullanılmadığı bir fantastik. Kitap oyucularının karakterlere hayat vermesi ve kitapların yoğun şekilde konu içinde işlenmesi, güzel bir düşünce. Hoş vakit geçirmek adına izlenebilir.

Emre Türker

Picture: impawards

5 yorum:

  1. sinemada eski sevgilimin ısrarları üzerine izlemiştik, o ağzının suyunu akıta akıta ben esneye esneye izlediydim (benim esneyip durma sebebim kitabı okumuş olmam kaynaklıydı).

    YanıtlaSil
  2. tüm seriyi okudum,kitaplara göre basit oLmuş karakterler anlatıldığı en azından benim kafamda tasarladığıklarımla alakasız.Büyük hayal kırıklığı.

    YanıtlaSil
  3. Filmi Brandan Fraser'a rağmen bile kurtulamamış..

    YanıtlaSil
  4. Film, Brandan Fraser'a rağmen bile kurtulamamış..

    YanıtlaSil
  5. Bütün kötü eleştirilere rağmen bir hafta sonu evde oturup izlenilebilecek bir film diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil