19 Temmuz 2010

Cracks (2009)

Türkçe Adı: Çatlaklar
Tür: Dram
Yönetmen: Jordan Scott
Süre: 104 dakika
Oyuncular: Eva Gren, Juno Temple, María Valverde, Imogen Poots, Ellie Nunn, Adele McCann, Zoe Carroll, Clemmie Dugdale, Sinéad Cusack, Helen Norton, Deirdre Donnelly, Barbara Adair, Alistair Rumble, Kitty McLaughlin-Dunning, Jonathan White
Yıl 1934, Stanley Adası / İngiltere. Bir manastır olan St. Mathilda Okulu’nda eğitim gören kızlar, aileleri tarafından ıslah edilmek üzere terk edilen çocuklardır. Dalış öğretmeni Miss G (Eva Gren), daha önce orada yetişmiş biri olarak kızlarla daha iyi anlaşır. Özellikle takım kaptanı Di (Juno Temple), Miss G’ye karşı büyük bir hayranlık duymaktadır.

Babası tarafından Mathilda Okulu’na gönderilen, İspanyol Roman Katoliği ve asilzade Fiamma (María Valverde), asaleti, çekiciliği ve alımlı tavırlarıyla, başta Di olmak üzere diğer kızların tepkisini çeker. Oysa Fiamma’nın kimseyle yarışmak gibi bir niyeti yoktur. Fakat Miss G’nin ona karşı aşırı yakın tavırları, diğer kızları çileden çıkaracaktır.

18. yüzyılda, katı kurallarla yetişen kızların yasaklarla sınanmalarını ve gördükleri baskıyı dile getiren Cracks’da Eva Gren, kendine has sert bakışlarıyla filme renk katıyor. Manastır’da eğitim veren rahibeler, eğitmenler ve yöneticiler, yetiştirdikleri kızların psikolojik durumlarından çok, okullarının popülerliğiyle ve belirli bir çizgisiyle uğraşmaktadır. Kızların ergenlik dönemlerindeki cinsel düşünceleri ise, toplumda ayıp ve günah olarak işlenmektedir. Psikolojik yapımlardan hoşlananların dikkatini çekecektir.

Emre Türker

Picture: moviegoods

2 yorum:

  1. eva green'i izlemekten çok büyük keyif alıyorum bu nedenle izleyebilirim aslında :)

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle tavsiyeni dikkate alacağım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil