26 Temmuz 2010

I Love You Phillip Morris (2009)

Tür: Dram / Komedi
Yönetmen: Glenn Ficarra, John Requa
Süre: 102 dakika
Oyuncular: Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, Ted Alderman, Nicholas Alexander, Michael Beasley, Tony Bentley, Allen Boudreaux, Sean Boyd, Brennan Brown
Çocukluğundan itibaren kimi zaman kendi çizgisiyle, kimi zaman talihsizlikleri nedeniyle sorunlarla boğuşan Steven Russell (Jim Carrey), eşi Debbie (Leslie Mann) ve kızlarıyla mutlu bir aile görüntüsü çizmektedir. Fakat güncel hayatıyla ruh bilinci, tamamen zıtlık içerisindedir. Yaşamında tam anlamıyla gerçek dışı rol yaparak yaşayan Steven, hislerini sırlar ardına gizlerken, duygularını bu sırlar ardında kaçamak yaşar. Çünkü Steven, bir eşcinseldir.

Geçirdiği trafik kazası ardından hayatını yaşayamadığını düşünerek, yalan perdesini kapatacak ve gerçek kimliğini itiraf edecektir. Artık o ne bir polis memuru, ne de eşini çok seven asil bir babadır. Hayatını düzenbazlıkla kazanan, cinsel kimliğiyle gurur duyan, zeki olmakla beraber kendini yalan ve gerçek arasında kaybetmiş, sıra dışı bir adam olacaktır.

Jim Carrey, çevirdiği komedilerle dünyada isim yapmış ve bununla da yetinmeyip, farklı birçok rolde görev alarak, her alanda mükemmel rol yapabileceğini de kanıtlamıştır. Onu çizgi dışı bir rolde yeniden izliyoruz. Sorunların nerden başlayabileceğine dair kara mizah kullanılan filmde, aşk temasıyla birlikte kişilik bulmacası, çaresizlik ve depresyon işleniyor. Eşcinsellikle birlikte gelen ağır argo ve farklı bilinç nedeniyle, ailece izlenecek bir yapım değildir. Ayrıca türü bakımından kahkahalarla gülünecek bir komedi olmadığını da belirtmekte fayda var.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. Sigara ile bir bağlantısı var mı filmin ? İsminden direk öyle anlaşılıyor da , yoksa gizli reklam mı uygulanmış bu filmin afişinde ? :)

    YanıtlaSil
  2. Gregor ile Carrey'i son zamanlarda yaptıkları filmler için daha çok sevmeye başlamıştım oysa..

    Bu yapımdan beni uzak tutun mümkünse..

    YanıtlaSil