23 Temmuz 2010

Eragon (2006)

Tür: Aksiyon / Macera / Fantastik
Yönetmen: Stefen Fangmeier
Süre: 104 dakika
Oyuncular: Ed Speleers, Jeremy Irons, Sienna Guillory, Robert Carlyle, John Malkovich, Garrett Hedlund, Alun Armstrong, Christopher Egan, Gary Lewis, Djimon Hounsou
Verimli ve güzel Alagaesia topraklarında, koruyucu ejderhalar ve onların süvarileri yaşardı. Zamanla birbirlerine karşı güç gösterisinde bulunmaya başladılar. Bu karmaşadan yararlanan süvari Galbatorix (John Malkovich), bütün süvari ve ejderlerini öldürdü. Ona karşı çıkan asil Varden savaşçıları da yenildi ve kalanlar dağlara kaçtı. Galbatorix gittikçe güçlendi.

Varden’lere dost Ellesmera’nın prensesi Arya (Sienna Guillory), kraldan çaldığı bir taşı hayatı pahasına taşırken, Galbatorix’in koruyucu ve şeytani büyücüsü Durza’ya yakalanır. Fakat Arya tutsak düşmeden önce, yaptığı sihirle taşı başka bir yere göndermeyi başarmıştır. Annesi tarafından dayısına terk edilen köylü bir genç olan Eragon (Ed Speleers), avlanırken taşı bulur. Aslında bulduğu şey bir taş değil, ejderha yumurtasıdır. O andan itibaren Eragon’un hayatı tamamıyla değişecektir.

Ailece izlenebilecek Harry Potter tarzında bir fantastik olan Eragon, baştan sonra maceracı ve bozulmayan temposuyla, seyircisini memnun edecek cinsten. Bir yandan tabiat güzelliklerini seyredip, bir yandan fantastik dünya içinde kaybolacaksınız. Türünü sevenler için izlemeye değer.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. beğenmemiştim. hala beğenmiyorum. böyle cümleler kurmayı sevmem ama nedense söylemek istedim: harry potter'ın yanından bilem geçemez :)

    YanıtlaSil