22 Kasım 2009

Orphan (2009)

Türkçe Adı: Evdeki Düşman
Tür: Dram / Gerilim / Korku
Yönetmen: Jaume Collet-Serra
Süre: 123 dakika
Oyuncular: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman, CCH Pounder, Jimmy Bennett, Margo Martindale, Karel Roden, Aryana Engineer, Rosemary Dunsmore, Jamie Young, Lorry Ayers, Brendan Wall, Genelle Williams

3. çocuğunun ölü doğması nedeniyle kâbuslar gören Kate (Vera Farmiga), psikiyatrik yardım almaktadır. Doğuştan sağır kızı Max “Maxine” (Aryana Engineer) ve oğlu Daniel'e (Jimmy Bennett) kardeş olması açısından, eşi John’la (Peter Sarsgaard) konuşup evlat edinmek ister. Kate’in tereddütlerine rağmen psikiyatr Browning (Margo Martindale), onun evlat edinmeye hazır bir anne olduğunu düşünmektedir.

ST. Mariana Kız Yurdu’na gittiklerinde, düzgün konuşan ve güzel resim çizen Esther (Isabelle Fuhrman), dikkatlerini çeker. Evlerinde çıkan yangında ailesini kaybetmiş Rus asıllı Esther’i de yanlarına alarak, oradan ayrılırlar.

Başlarda her şey normal gözükmektedir. Fakat Kate, Esther’in davranışlarında farklılık sezmeye başlar. Bu kızda yanlış bir şeyler vardır, ama ne?

12 yaşındaki Isabelle Fuhrman, Esther rolünü harika oynuyor. “Bu kadarı da fazla” denebilecek sahnelerin varlığı, filmin bütünlüğünü bozmuyor. Zoraki gülümseyen, sert ifadeli ve yaptırım uygulayan Dr. Browning gibi psikiyatrların, güncel hayatta kimsenin karşısına çıkmaması dileğiyle.

Emre Türker


Picture: impawards

2 yorum: