18 Kasım 2009

Şekerpare (1983)

Tür: Komedi / Müzikal
Yönetmen: Atıf Yılmaz
Süre: 84 dakika
Oyuncular: Şener Şen, İlyas Salman, Şevket Altuğ, Yaprak Özdemiroğlu, Ayşen Gruda, Neriman Köksal, Berrin Koper, Ali Taygun, Serra Tuğrul, Ayten Erman, Hüseyin Kutman
Her Perşembe günü, yardımcısı Hurşit (Şevket Altuğ) eliyle haraç toplayan komiser Ziver’den (Şener Şen) artık Galata esnafı yaka silkmeye (bıkmak, usanmak) başlamıştır. Fakat Ziver, aynı zamanda Nazır (Bakan, vekil) efendinin damadı olduğuna da güvenerek, yükselen sesleri kısmayı bilir. Yine isyan eden esnafın karakolu bastığı bir gün, komiser Ziver’in dürüstlük konuşmaları, Galata karakoluna sürgün gelen saf ve dürüst bekçi Cumali’yi (İlyas Salman) çok duygulandırır. Her kim onun düzenbazlığı hakkında konuşmaya kalksa, mutlaka susturacaktır.

Ziver, Nazır efendinin evlatlığı Peker’le (Ayşen Gruda) birlikte olmuştur. Peker’in hamile olduğu anlaşılınca, Ziver onu acilen evlendirmek için saf birini arar. Bu saf, bekçi Cumali olacaktır. Fakat Cumali, hiç görmediği Peker’le evleneceğine dair komiserine söz verse de, tecrübe kazanmaya gittiği genelevdeki hayat kadını Şekerpare’ye (Yaprak Özdemiroğlu) tutulacaktır.

Şener Şen’in usta oyunculuğunda hareketlenen film, izlemeye değer.

Emre Türker

Picture: sinematurk

4 yorum:

  1. çok severim ben bu filmi.şener şen'in mimikleri,ilyas salman'ın çarşaf giyme sahnesi.hepsi çok ustaca ve yapmacıksız.

    YanıtlaSil
  2. Şener Şen'in eski filmlerini çok seviyorum.Çok komik ve başarılı bir sanatçı..

    YanıtlaSil
  3. bu filme bayılıyorum ben :) her izlediğimde deli gibi gülerim, olayın ardından sahne hatunların şarkı söylemesiyle biter ya, nasıl eğlencelidir
    aklıma geldi izleyeyim :)

    YanıtlaSil
  4. en sevdiğim filmlerden biri.tüm oyuncular göz dolduruyor ve ne kadar zaman geçerse geçsin bu filmler aslaaa eskimiyor.
    :)

    YanıtlaSil