13 Kasım 2009

Friday the 13th (2009)

Türkçe Adı: 13. Gün
Tür: Korku / Gerilim
Yönetmen: Marcus Nispel
Süre: 97 dakika (kesintisiz 106 dakika)
Oyuncular: Jared Padalecki, Danielle Panabaker, Amanda Righetti, Travis Van Winkle, Aaron Yoo, Derek Mears, Jonathan Sadowski, Julianna Guill, Ben Feldman, Arlen Escarpeta, Ryan Hansen, Willa Ford, Nick Mennell, America Olivo, Kyle Davis, Richard Burgi, Chris Coppola, Rosemary Knower, Bob King, Nana Visitor, Stephanie Rhodes, Caleb Guss, Travis Davis
13 Haziran 1980’de, zekâ özürlü bir çocuğa (Jason) sahip çılgın anne, çocuğunu boğmakla suçladığı kamptaki tüm insanları öldürür. Yalnız bir kız kurtulup, deli kadının kafasını palayla koparmıştır. Aslında boğulmamış olan Jason ise geri dönüp, annesinin ölüm anını seyredecek ve olayın ardından palayı alıp uzaklaşacaktır.

Aradan 20 yıl geçer. 5 genç, gizlice ektikleri otları toplamak üzere ormana gelir. Fakat nereye ektiklerini bulamayınca, kamp yapmaya karar verirler. Çadır kurdukları yer, 20 yıl önce katliam nedeniyle kapatılan kampın yanındadır. İşin kötü yanı, Jason geri dönmüştür.

Clay Miller (Jared Padalecki), 1,5 ay önce kaybolan kız kardeşi Whitney’i (Amanda Righetti) aramak için defalarca ormana gelir. O gece farklı bir genç grubu, zengin arkadaşları Trent’in (Travis Van Winkle) evinde toplanmıştır. Kamp ve gençlerin bir araya geldiği ortamda, Jason’ın tekrar ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır.

Jason serisi, yeni versiyonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Serinin devamı yeniden çekilecek. Eskisi kadar ilgi görmese de, her şeye rağmen 13. Cuma bir klasiktir. Bu nedenle, hayranlarını sinemaya çekmeye devam edecektir.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Bugün günlerden Cuma ve ayın 13 olunca, bu filmi seçmem kaçınılmazdı. :) Zaten film, yine ayın 13'ünde, Şubat 2009'da izleyici karşısına geçmişti. Hikayeyi bilmeyenler için kaynak niteliğinde olabilecek bir filmdir.
    Bunlar extra ayrıntılar olduğundan, yorumda yazma gereği duydum.

    YanıtlaSil