12 Kasım 2010

Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Tür: Komedi
Yönetmen: Edgar Wright
Süre: 112 dakika
Oyuncular: Michael Cera, Alison Pill, Mark Webber, Johnny Simmons, Ellen Wong, Kieran Culkin, Brie Larson, Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Mary Elizabeth Winstead, Ben Lewis, Nelson Franklin, Kristina Pesic, Ingrid Haas, Marlee Otto, Will Bowes, Celine Lepage, Mark LeRoy, Kerr Hewitt, Chantelle Chung, Matt Watts, Erik Knudsen, Maurie W. Kaufmann, Abigail Chu, Satya Bhabha, Christine Watson, Chris Evans, Don McKellar, Emily Kassie, Jung-Yul Kim, Mae Whitman, Tennessee Thomas, Brandon Routh, Jason Schwartzman, Keita Saitou, Shota Saito
Kanada, Toronto’da yaşayan 22 yaşındaki Scott Pilgrim (Michael Cera), Rock grubu “Sex-Bob-Omb”un bir üyesidir. Eski kız arkadaşı ve şimdilerin ünlü rock yıldızı Envy Adams’dan (Brie Larson) ayrıldıktan sonra uzun süre kimseyle ilişki kuramamıştır. Sonunda 17 yaşındaki Çinli kız Knives Chau’la (Ellen Wong) çıkmaya başlar. Yeni kız arkadaş, eskiyi unutmak için bir mücadele şeklinde geçer. O sırada Scott Pilgrim’in rüyalarına bir kız girer. O kızı, gerçek hayatta önce kütüphanede, sonra da bir partide gördükten sonra, peşine düşer. Yeni kız Amerikalı Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead), oldukça havalıdır. Scott’ın birlikte olma uğruna çabaları sonuç verince, aralarında yakınlaşma başlar. Fakat Ramona’yı elde etmek için, onun eski çıktığı yedi belalı sevgilinin alt edilmesi gerekmektedir.

Filmin farklı bir yapısı var. Sokak dövüşü oyunlarından esinlenilerek, ikili dövüş tekniklerinde, bilgisayar oyunu animasyonları kullanılmış. Ayrıca her karakterin özelliklerini belirten bir çeşit ekran kartviziti var. Yerler karla kaplıyken, parktaki salıncağın üst çaprazından çekilen görüntü, gerçekten mükemmeldi. Ayrıca film, cinsellik ve argo kullanılmamasına rağmen eğlendirmeyi başaran, nadir Amerikan gençlik komedilerindendir.

Filmdeki diğer önemli karakterler:

Grup Sex-Bob-Omb üyeleri:
Stephen Stills (Mark Webber): 22 yaşında
Kim Pine (Alison Pill): 23 yaşında
Genç Neil (Johnny Simmons): 20 yaşında
Eşcinsel ev arkadaşı: Wallace Wells (Kieran Culkin): 25 yaşında
Kız kardeş: Stacey Pilgrim (Anna Kendrick): 18 yaşında

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum: