05 Kasım 2010

Fatmagül'ün Suçu Ne? (1986)

Umutsuz Şafaklar
Tür: Dram
Yönetmen: Süreyya Duru
Süre: 85 dakika
Oyuncular: Hülya Avşar, Aytaç Arman, Ayberk Çölok, İhsan Yüce, Murat Ersan, Menderes Samancılar, Cengiz Sezici, Burhan Gökhan, Hakan Öktem, Gülsen Tuncer, Güzin Özipek, Sevim Çalışgir, Nurtekin Odabaşı, Rauf Ozangil
Sahil kenarında çamaşır yıkayan 16 yaşındaki Fatmagül (Hülya Avşar), 5 sarhoş gencin tecavüzüne uğrar. Gençler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilir. Kanunen tek kurtuluş yolu, onlardan birinin Fatmagül ile evlenmesidir. Gençlerden varlıklı olanların aileleri, kendi aralarında konuşarak çözüm arar. Sonunda fakir Kerim (Aytaç Arman) kurban olarak seçilerek, kızla evlenmeye ikna edilir. Artık 5 yıl evli kalmaları gerekecektir.

Olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki, sonraki sahneyi yakalamak zor. Kötü adamlar, ezenler ve ezilenler, ahlaki bir bakış açısıyla konuda yer alıyor. 16 yaşındaki bir kıza tecavüz davasında, kanunların evlilikte olaya çözüm sunması ve gençleri serbest bırakması, akıl alacak şey değil! Geçmişte kadınların nasıl hor görüldüğü iyi işlenmiş.

Emre Türker

2 yorum:

  1. Bu filmi izlemiş gibiyim. Ama emin olamadığım için arayıp bulp tekrar izliycem. Diziyle konu, gidişat aynı mı merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. o zamanda büyük olay olmuştur.Film izlenme rekoru kırıyor.

    YanıtlaSil