21 Haziran 2010

Funny People (2009)

Türkçe Adı: Matrak Adamlar
Tür: Komedi / Dram
Yönetmen: Judd Apatow
Süre: 146 dakika (Kesintisiz 153 dakika)
Oyuncular: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill, Jason Schwartzman, Aubrey Plaza, Maude Apatow, Iris Apatow, RZA, Aziz Ansari
Ünlü komedyen ve stand-up’çı George Simmons (Adam Sandler), doktorundan AML (Akut Myeloid Lösemi) hastası olduğunu ve tedavi sürecinde de geç kaldığını öğrenince, tüm neşesini kaybeder.

Süpermarkette tezgâhtar olarak çalışan Ira Wright (Seth Rogen), ev arkadaşları Leo (Jonah Hill) ve Mark (Jason Schwartzman) gibi profesyonel Stand-up’çı olmak için, Komedi & Sihir Kulübü’ne giderek şansını denemeye karar verir. Fakat Ira, George Simmons’ından sonra sahne alacağını öğrenince, pek şansı kalmadığını düşünmeye başlar. Fakat George, izleyicileri güldürebilecek enerjisini kaybetmiştir. Hemen arkasından sahneye çıkan Ira, George’un karamsar görüntüsüyle ilgili espriler yapınca, onun dikkatini çeker. George, sahne sonrası Ira ve arkadaşlarının evini arayarak, kendisine espri bulmaları konusunda yardım isteyecek, böylece Ira’ya müthiş bir fırsat tanımış olacaktır.

Kanada’dan gelen ilaçlarla mucize bekleyen George, yeni elemanı Ira’ya sorununu anlatır. Böylece aralarındaki ilişki farklı bir boyuta ulaşarak, dostluğa dönüşür. Acaba bu dostluk, George’un neşesini tekrar geri getirebilecek mi?

Konu, bir Stand-up’çının hayatı ve onun dramına dönüşünce, çok fazla küfür ve argonun filme yansıması kaçınılmaz. Argolu anlatımlar ve sahne gösterileri nedeniyle bir aile komedisi değil ama içerik bakımından farklı bir yapım. Bir komedyenin daima güldürmek zorunda olduğunun altı çizilerek, geri planda onun ne gibi sorunlar yaşadığı konu alınıyor. Hayatta her zaman mucize beklenemez ama mucizeler bir şekilde bizi bulur. Önemli olan, karşımıza çıkan bu sürprizlere karşı nasıl tepki gösterdiğimizdir. Funny People, tam da böyle bir durumu anlatıyor.

Emre Türker

Picture: impawards

5 yorum:

  1. standapçıları anlatan yönü de güzel olmuş facebook esprisi de iiydi :D

    YanıtlaSil
  2. İzlediğim en kötü filmlerdendi. Sürekli bel altı espri yaparak, bir espriyi on defa yineleyerek, nereye geldim bu film mi? dedirtmişti bana. Yazınız farklı bir yönden filme bakmamı sağlamış olsa da bu benim gözümdeki değerini arttıramadı. Üstelik Adam Sandler'ı severim. Filmde Seinfeld'den bahsedilmesini de çok ayıp bulmuştum. Sonuçta karşılaştırılabilecek gibi değillerdi.

    YanıtlaSil
  3. ben izlemedim ama yine de izlemek isterdim
    bu arada ben de ikizimle bi blog açtım eğer takip etmek istersen
    http://aycatugce-tuna.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. hayatımda izlediğim en iyi komedilerden birisi he filmin sonu yokmu süper ötesi herkese tavsiye edilir

    YanıtlaSil