16 Haziran 2010

Üç Maymun (2008)

Uluslararası Adı: Three Monkeys
Tür: Dram
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Süre: 109 dakika
Oyuncular: Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Rıfat Sungar, Ercan Kesal, Cafer Köse, Gürkan Aydın
Seçimlere hazırlanan işadamı İsmail (Rıfat Sungar), gece vakti otomobiliyle sebep olduğu kaza nedeniyle şoförü Eyüp’ü (Yavuz Bingöl) arayarak kazayı üstlenmesini ister. Bu süre zarfında ailesine bakacak ve hapis sonrası kendisine toplu para verecektir.

Eyüp hapse girince, karısı Hacer (Hatice Aslan) ve oğlu Servet (Ercan Kesal), tren yolu karşısındaki gürültülü evde yalnız kalmaya başlar. Üniversiteyi kazanamayan Servet, yeni iş planı için para arayışına girecek ve annesi Hacer’den yardım isteyecektir. Hacer’in işadamı İsmail’den para istemesi, yasak bir aşkın başlamasına sebep olur. Böylece her birey kendi arayışa girecek, her vicdan kendi içinde yargılanacaktır.

Düşük gelirli bir aile içinde yaşanan dramda; şüphe, görmezlikten gelme ve bir arada kalma şeklinde ortaya çıkan karmaşa, mantık ve ruh yapısı arasında sorgulanıyor. Her sır, bir diğerini örtmek için sebeptir. Düşünceler sırasında ortaya çıkan küçük bir çocuğun görüntüleri, saflığın temsilcisi olabilir. Cep telefonunun sesi, tedirgin titreşimi ve dramatik melodisi, rahatsız edici duygularla pekiştirilerek filme ayrı bir dramatik hava katmış.

Emre Türker

Picture: filmafis

2 yorum:

  1. sanırım hayatımda ilk defa bir filmi izlerken intihar etmek istedim. nasıl bir sıkıntıydı yarabbim.

    YanıtlaSil
  2. Fazlasıyla "karanlık" bir film.

    YanıtlaSil