17 Haziran 2010

Ondine (2009)

Türkçe Adı: İlahların Aşkı
Tür: Dram / Fantastik / Romantik
Yönetmen: Neil Jordan
Süre: 111 dakika
Oyuncular: Colin Farrell, Tony Curan, Alicja Bachleda, Stephen Rea, Dervla Kirwan, Alison Barry, Emil Hostina, Norma Sheahan, Don Wycherley
İrlanda’nın sahil kasabasında yaşayan balıkçı Syracuse’un (Colin Farrell) ağına, genç bir kız takılır. Suyun altından çıkardığı bu kız, ne gariptir ki hâlâ yaşamaktadır. Adının Ondine (Alicja Bachleda) olduğunu söyleyen genç kız, balıkçı haricinde kimseye görünmek istemez. Syracuse izin verdiği sürece, onun yanında kalmaya razıdır.

Yıllardır alkolle başı dertte olduğu için Syracuse’a, kasaba halkı Circus diye hitap eder. Rahiple (Stephen Rea) kilisedeki günah çıkarma seansları, zayıf inancı nedeniyle bir çeşit terapi niteliği taşımaktadır. Onu iki yıldır içkiden uzaklaştıran irade ise, karaciğer yetmezliği hastalığıyla mücadele eden kızı Alex (Tony Curan) olmuştur. Çünkü alkole bağımlı eski karısı Maura’nın (Dervla Kirwan) dengesizliklerinden kızını korumanın tek yolu, kendisinin dinç kalmasıdır.

Syracuse, kızına Ondine’yi bir masala dönüştürerek anlatır. Fakat masalın yarım kalması ve belirsizliği, kızı Alex’i meraklandırır. Babasının evine gizlice giden Alex, Ondine’yi görür. Tüm masal ve denizin gizemi, söylenen tatlı şarkılar, kısmetsiz balıkçının kısmetinin açılması gibi ayrıntılar, Ondine’nin bir Selkie olduğunu göstermektedir. Yani denizden gelen gizemli fok kadın…

Baştan sona gizemi koruyan film, tatlı deniz hışırtıları ve güzel manzaraları sayesinde sıkmadan ilerliyor. Hoş vakit geçirmek için birebir. Hayatı masala çevirerek, farklı olduğunu her dakika izleyiciye gösteriyor.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder