04 Eylül 2010

Natural Born Killers (1994)

Türkçe Adı: Katil Doğanlar
Tür: Aksiyon / Polisiye / Dram / Gerilim
Yönetmen: Oliver Stone
Süre: 118 dakika (Kesintisiz 122 dakika)
Oyuncular: Woody Harrelson, Juliette Lewis, Tom Sizemore, Rodney Dangerfield, Everett Quinton, Jared Haris, Pruitt Taylor Vince, Edie McClurg, Russell Means, Lanny Flaherty, O-Lan Jones, Robert Downey Jr., Richard Lineback, Kirk Baltz, Ed White

Dünya çapında ün yapan iki katil Mickey (Woody Harrelson) ve Mallory Knox (Juliette Lewis) çifti, psikopatlıklarına rağmen halk tarafından kahraman gibi görülür. Toplumdaki ünleri, onların çevreye yaşattıkları dehşetten daha önde gelmektedir. Çünkü 90’lı yıllarda medyanın gücü, hissedilebilir bir baskıyla adeta izleyiciye yön verir. Aile yapıları itibariyle katil doğan Knox çifti, hayata karşı farklı bir mücadeleye girecek, doğru yanlış analizi yine bu farklı bakış açısıyla yapılacak.

Senaryoda Quentin Tarantino’nun imzası olunca, kan ve dehşet sahneleri kaçınılmaz olacaktır. Film aslında medyanın toplum üzerindeki etkisine mizahi bir bakış açısı. Medya tüm kapılar açar ve dilediğine yön verir. Tarantino hayranları için güzel denilebilecekken, genel izleyici için pek de hoş bir film sayılmaz.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder