28 Eylül 2010

Ejder Kapanı (2009)

Tür: Polisiyse / Dram / Aksiyon / Gerilim
Yönetmen: Uğur Yücel
Süre: 105 dakika
Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Uğur Yücel, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç, Ceyda Düvenci, Ozan Güven, İlker Aksum, Ezgi Mola, Ahmet Mümtaz Taylan, Hakan Boyav, Barış Küçükgüler, Sırrı Süreyya Önder, Ayşe Nil Şamlıoğlu, Ayşenil Şamlıoğlu, Hikmet Körmükçü, Kemal Topuz, Sanem Öge, Barış Kaçkar, Bülent Yaşık, Ilkem Aksu, Kadir Kandemir
Cinayet masasında birlikte çalışan Akrep Celal (Kenan İmirzalıoğlu) ve Çerkez Abbas (Uğur Yücel), sübyancı olarak hüküm giymiş ve sonradan aftan yararlanarak serbest kalmış suçluları işkenceyle öldüren bir seri katilin peşine düşer. Katilin yöntemleri, daha önce askerliğini komando olarak yapmış Ensar (Nejat İşler) üzerinde yoğunlaşmaktadır. Çünkü Ensar’ın kız kardeşi, hasta ruhlu biri tarafından tecavüze uğrayarak serbest kalmış ve Ensar ise onların peşine düşerek suçluları kendi cezalandırmıştır. İşinin ehli Celal ve Abbas, ipuçlarını takip ederek katili yakalamaya çalışacak.

Polisiye filmleri arasında iyi bir yer edinmiş, sokak tabirleri ve günlük yaşamdaki konuşmaları tüm çıplaklığıyla içeriğinde barındıran, katil-polis kovalamacası. Bazı abartılı sahnelerine rağmen, sonuna kadar heyecanını koruyor.

Emre Türker

1 yorum: