27 Mart 2010

Moon (2009)

Türkçe Adı: Ay
Tür: Bilim-Kurgu / Dram / Gizem / Gerilim
Yönetmen: Duncan Jones
Süre: 97 dakika
Oyuncular: Sam Rockwell, Dominique McElligott, Rosie Shaw, Adrienne Shaw, Kaya Scodelario
Dünyada artan enerji kıtlığı, insanları yeni arayışa itti. Sonunda ayda bulunan ve kullanıldığında atık bırakmayan Helyum 3 adlı bir madde keşfedildi. Böylece insanlık, büyük oranda enerji ve atık sorunundan kurtuldu. Maddeyi dünyaya taşıyan firmanın teknolojik yatırımları sayesinde, sadece tek personelle iş yürütülebilecekti. Böylece astronot Sam Bell’le (Sam Rockwell) üç yıllık kontrat imzalandı.

Konuşacak kimseden yoksun, dünyadan sadece kaydedilmiş görüntülerden haberi olan Sam, zor geçen üç yılın ardından eve dönmeye hazırlanır. Sadece iki hafta sonra, eşine ve kızına kavuşacaktır. Fakat yalnızlığın getirdiği fiziksel sorunlarla mücadele eden Sam’in, halüsinasyon sorunu ortaya çıkar. Mevcut durumunu gizlese de, ona her türlü durumda yardımcı olmak üzere üretilmiş süper robot Gerty, anormalliğin farkına varacaktır.

Teknolojinin insanları yalnızlaştırması, duyguların geri plana atılması ve değerlerin yok oluşu gibi durumlardan bahseden, konusu ve içeriği yönünden hayli ilginç bir yapım olmuş. Filmin tamamına yakın bir bölümünü Sam Rockwell, kendi başına götürüyor. Bilim-kurgu severlerin dikkatine sunulur.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. Ummadığım kadar güzel bir film çıkmıştı. Senaryosu gerçekten orijinal. Oyunculuklar da çok iyi. Kevin Spacey'nin sesi de var, daha ne olsun. :))

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle izlenir ve pek de keyif verir.. tavsiye..

    YanıtlaSil
  3. Filmekimi sürprizi olmuştu bana harika bir film.

    YanıtlaSil
  4. Görünüşünden ve popülersizliğinden beklenmeyen 1 performans sergiliyor film..
    Sonunda hadi ya oluyorsun..

    YanıtlaSil