17 Mayıs 2009

In the Name of the Father (1993)

Türkçe Adı: Babam İçin
Tür: Biyografi / Dram
Yönetmen: Jim Sheridan
Süre: 133 dakika
Oyuncular: Alison Crosbie, Philip King, Emma Thompson, Nye Heron, Daniel Day-Lewis, Anthony Brophy, Frankie McCafferty, Paul Warriner, Julian Walsh, Stuart Wolfenden, Jo Connor, Karen Carlisle, Seamus Moran, Billy Byrne, Maureen McBride
1970 Belfast'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve İngilizler, IRA örgütünün elindeki silahları toplama çalışmalarına başlamıştır.

İngiliz askerleri, hurda hırsızlığı yapan Gerry Conlon’ın (Daniel Day-Lewis) peşine düşerler. Onu, IRA örgütünün bir üyesi zannetmişlerdir.

Sakin ve inançlı bir adam olan babası Giuseppe Conlon (Pete Postlethwaite), beladan uzak durması için Gerry’i İngiltere’ye teyzesinin yanına gönderir.

1974'te İngiltere’de meydana gelen bombalama olaylarının birinde, Gerry ve arkadaşlarının ismi geçer. Hiç suçu olmadığı halde, Gerry ve 3 arkadaşı gözaltında alınır. Üstelik onu korumak için İngiltere’ye giden Giuseppe ve İngiltere’deki akrabaları, olayla bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklanacaktır.

Suçsuzluğunu ispatlamak için ortada hiçbir delil bırakmayan İngilizlere karşı ayakta kalmak, hiç de kolay olmayacaktır.

Gerçek hayat hikâyesinden alınan film, İngiliz adaletinin bir ayıbını yansıtmaktadır. Kesinlikle kaçırılmaması gereken, insanın kanını durduracak bu yapım, izleyici için bir tavsiyedir.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum:

  1. 2 belki de 3 kez seyrettim... gerçek yaşam uyarlamalarını daha çok seviyorum galiba... seyredilmemesi kayıp olacak filmlerden bence de.

    YanıtlaSil
  2. Evren... Gerçek yaşamdan alıntı filmler, zaten kayda değer yaşananları belgeleyen kesitlerdir. Bu nedenle de mükemmel sonuçlar doğrurur izleyicinin gözünde. Biyografi içerikli filmlerin her biri, özenle seyredilmeli, tabi özenle hazırlanmalı öneminin altı çizilircesine.

    YanıtlaSil
  3. of of of işte adamım ne yapsa tamamdır dediklerimden!

    YanıtlaSil