27 Mayıs 2009

Happy-Go-Lucky (2008)

Türkçe Adı: Daima Mutlu
Tür: Komedi / Dram
Yönetmen: Mike Leigh
Süre: 118 dakika
Oyuncular: Sally Hawkins, Elliot Cowan, Alexis Zegerman, Andrea Riseborough, Sinead Matthews, Kate O'Flynn, Sarah Niles, Eddie Marsan, Joseph Kloska, Sylvestra Le Touzel, Anna Reynolds, Nonso Anozie, Trevor Cooper, Karina Fernandez, Philip Arditti
Kendisi ve çevresiyle barışık, 30 yaşındaki anaokulu öğretmeni Poppy (Sally Hawkins), sosyal hayatı çok renkli bir kadındır. Çok iyi anlaştığı ev arkadaşı Zoe (Alexis Zegerman) ile senelerdir birlikte yaşamaktadır.

Etrafında yaşanan sorunlara aldırmadan, her olaya gülümseyerek ve şaka yoluyla cevap veren Poppy, sorunlu ve asabi kişiliğe sahip Scott’dan (Eddie Marsan) direksiyon dersleri almaktadır. Kuralcı Scott’ın sert tavrını yumuşatmayı deneyecektir.

Poppy, Modern Polyanna’yı yaşamakta ve yaşatmaya çalışmaktadır.

Filmde, kadınların çeşitli hallerine tanık oluyoruz. Tamamen doğal şekilde ilerleyen film, mutlu olmak ve pozitif düşünmek üzerine hazırlanmış. Aksiyon, giriş-gelişme-sonuç ilişkisi gibi kavramları Happy-Go-Lucky’de bulamazsınız. Psikolojik, huzur ve gülümseme adına, yaşamdan kesitler izlemeyi sevenlere hitap eden anlamlı bir film.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder