03 Mart 2014

Hayalleri Gerçekleştirmek için Zirve Ne Kadar Yüksekte?

Çocukluk yıllarında başlar hayaller. Olmaz dediklerimizin olması gereken yıllardır onlar. Uzaktan kumandalı arabanın hayali de vardır, süper güçlerin düşleri de…
Derken, birileri bize gerçekleri gösterir. Gerçekler acıdır. Öyle ki, hayal balonlarımızı bir bir patlatıverirler. Yine de olsun dediklerimiz vardır ama “boş işlerdir” birçoklarına göre bunlar.
Hayaller içinde büyüdüm ben. Üstün güçlerimin olmadı hiçbir zaman ama tutunabildiğim dalları vardı bu hayallerin köklerinin.

Kimine göre mükemmel bir eş bulmaktır hayaller,
Kimine göre büyük paralar ki çoğuna göre bunun üzerine kurulmuştur hayat.
Kimine göre sağlıktır,
Kimine göre cennet arayışı.

Hayaller bir eşle birleştiğinde ki bu eş sizinle paylaşıyorsa hayalleri, pek çok sorunu görmezden geliverirsiniz. Amacınız tepeye ulaşmaktır ama zirve göründüğünden yüksek olabilir. Öyle ki, bir ömür tüketilir zirveye ulaşmak için. Kimi zaman yetmez bu ömür ama hayallerin izi kalır derinlerde.

Hayat sizin hayal balonlarınızı tek tek patlatabilir ama
Hayallerin asıl dünyası içinizde yaşar.
Kimi zaman kelimelere dökemedikleriniz, anlamsız gelir gerçeklerde boğulanlara.

2009 yılı Up (Yukarı bak) filminin bende en büyük etkisi, bu giriş kısmıydı.
Öyle ki, buradan pek çok hikaye çıkarabilirsiniz.
İç içe saklı öyle güzel duygular var ki,
Kelimelere dökemediklerimizi,
Çizgiye dökmüş büyük ustalar.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. O animasyon filmini izlemiştim. Çok güzeldi. Hayal insanları bu dünyadan koparmayan tek şey ve bizim için çok önemli .Yazdıklarınız zaten hayalin önemini kanıtlıyor .Emeğinize sağlık. Son olarak hayal etmeye devam ediniz efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. WALL·E filmini de tavsiye ederim. Onda da pek çok mesaj vardı, bunda da. Animasyonların içine bu tip değerler katınca, seyretmek daha anlamlı oluyor. Dilekleriniz için teşekkürler.

      Sil