16 Mart 2014

Prisoners (2013)

Türkçe Adı: Tutsak
Tür: Suç, Dram, Gerilim
Yönetmen: Denis Villeneuve
Süre: 153 dakika
Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Maria Bello, Terrence Howard, Melissa Leo, Paul Dano, Dylan Minnette, Zoe Borde, Erin Gerasimovich, Kyla Drew Simmons, Wayne Duvall, Len Cariou, David Dastmalchian, Brad James
 
Oğluyla geyik avı sonrası ailece komşularını şükran günü için ziyaret eden Keller Dover’ın (Hugh Jackman) küçük kızı Anna (Erin Gerasimovich) ve komşularının kızı Joy (Kyla Drew Simmons), dışarıya oynamaya çıkar ve bir daha eve dönmezler. Tüm aramalar boşa çıkınca, olayı polise haber verirler. Olayla ilgilenen dedektif Loki (Jake Gyllenhaal) o gün evin önünde bulunan ve ortadan kaybolan bir karavanın peşine düşer. Araştırmanın doğru gitmediğini savunan Keller, kızlarını kendi aramaya soyunur. O, polis kadar sakin davranmayacak ve kızların bulunması için ne gerektiğini düşünüyorsa uygulayacaktır.
 
Aslında film sıradan bir polisiye gibi devam etmesi ve pek çok mantık hataları içermesine rağmen, izleyiciyi merakta bırakarak etkisi altına alıyor. Hugh Jackman ve  Jake Gyllenhaal’ın performansı, filmi olumlu kılan diğer etkenlerden diyebiliriz. Kaçırılma hikâyesiyle birlikte hep “ne olacak” tarzında bir beklenti içinde bulunuyorsunuz. Filmin sonuna gelince; sürprizleri barındırmasına rağmen farklı bir sonuçla karşılaşacaksınız. Bu tarz bir son,  pek çoğumuzun beklentisini karşılamadığı ve tam anlamıyla bir sonuç beklentisinden olduğumuz için, biraz izleyiciyi hüsrana uğratabilir ama genel anlamda iyi bir polisiye olduğundan şüphe yok.
 
Emre Türker
 
Picture: impawards




1 yorum:

  1. güzel bir yorum olmuş; harfi harfine arkandayım :)

    sevgiyle öpüyorum

    YanıtlaSil