01 Ağustos 2010

Race to Witch Mountain (2009)

Türkçe Adı: Sihirli Dağ
Tür: Macera / Aile / Bilim-Kurgu
Yönetmen: Andy Fickman
Süre: 98 dakika
Oyuncular: Dwayne Johnson, AnnaSophia Robb, Alexander Ludwig, Carla Gugino, Ciarán Hinds, Tom Everett Scott, Chris Marquette, Billy Brown, Garry Marshall, Kim Richards, Ike Eisenmann, Tom Woodruff Jr., John Duff, Bob Koherr, Kevin Christy
UFO’ların gerçek olup olmadığı tartışılırken, dünyaya bir cisim düşer. Çekilen uydu görüntülerinde, yere düşen cismin uzay gemisi olduğu ve içinden iki çocuk indiği tespit edilir. Çocuklar, telaş içinde bir taksiye binerler. Taksi şoförü, hapisten çıktıktan sonra temiz bir hayat sürmek isteyen Jack Bruno’dur (Dwayne Johnson). Müşteri olarak aldığı Sara (AnnaSophia Robb) ve Seth (Alexander Ludwig), ellerinde bir sürü parayla, gitmeleri gereken bir yerden bahseder. Jack Bruno onları istediği yere götürecek, fakat başlarının tehlikede olduğunu fark ederek, koruma içgüdüsüyle yardımlarına koşacaktır.

Daha çok çocuklara yönelik, ailece izlenebilecek bir bilim kurgu. Uzun yıllar boyunca bilim-kurgu filmlerinde, UFO adı verilen uzay gemileri sıkça kullanılmıştır. Uzayın derinliklerinden gelen, süper güçlere ve beyne sahip gelişmiş canlılar olan uzaylılar, bu uçan daireleri kullanarak, dünyaya kimi zaman iyilik adına, kimi zaman savaş adına ziyaretlerde bulunmaktadır. Son dönemlerde bu düşünceyi artık yıkmak amaçlı, “uzaylı kim?” sorusunu sorduran, çaresiz uzaylılar veya uzaylılara zarar veren insanlar şeklinde filmlerde de çekilmeye başladı. Fakat bu film, eski geleneğe uygun süper uzaylılar fikrini destekliyor. Fazla mantık beklemeden, aksiyonun ve maceranın keyfini çıkarın.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum: