17 Ağustos 2010

The Ghost Writer (2010)

Tür: Dram / Gizem / Gerilim
Yönetmen: Roman Polanski
Süre: 128 dakika
Oyuncular: Ewan McGregor, Jon Bernthal, Kim Cattrall, Pierce Brosnan, Tim Preece, James Belushi, Olivia Williams, Timothy Hutton, Anna Botting, Tom Wilkinson, Yvonne Tomlinson, Eli Wallach, Milton Welch, Tim Faraday, Alister Mazzotti
RHİNEHART Inc. şirketi, eski başbakan Adam Lang’in (Pierce Brosnan) hatıralarını yayımlamak için 10 milyon dolar harcamış, fakat kitabın yazarı Mike, taslak tamamlanmadan önce şüpheli biçimde boğularak ölmüştür. Yeni bir yazar arayışı sürerken, şirkette söz sahibi Rick Ricardelli (Jon Bernthal) politikayla pek arası olmayan ama iyi çalışan arkadaşını (Ewan McGregor) gölge yazar olarak tavsiye eder. Şirket, kendisine kitabı tamamlaması için 250.000 dolar artı oluşabilecek tüm masrafları ödemeyi kabul etmiştir. Fakat çalışmaların henüz başlangıcında bile, gölge yazarın izlendiği bellidir. Şirketin bir ay içinde tamamlanmasını istediği kitabı düzenlemek, hiç de kolay olmayacaktır.

Gizemli bir yapım. Politik oyunlar ve karmaşa, başlarda biraz izleyiciyi yoruyor. Başlangıç aşamalarından sonra gizem ortaya çıkınca, film biraz hareketleniyor. Entrikalar, söylentiler, politik oyunlar, siyasi bağlantılar vs. Biraz polisiye, biraz politika ve aralara serpiştirilmiş gizem. Ağır ilerleyen film, her kitleye hitap etmiyor.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum: