14 Ağustos 2010

Public Enemies (2009)

Türkçe Adı: Halk Düşmanları
Tür: Biyografi / Dram / Polisiye / Tarih
Yönetmen: Michael Mann
Süre: 140 dakika
Oyuncular: Johnny Depp, Christian Bale, James Russo, Marion Cotillard, David Wenham, Christian Stolte, Jason Clarke, John Judd, Stephen Dorff, Michael Vieau, John Kishline, Wesley Walker, John Scherp, Elena Kenney, Channing Tatum, Emilie de Ravin, William Nero Jr.
Amerika’da yaşanmış en büyük ekonomik krizlerden biri Büyük Buhran’ın etkileri sürerken, 1933 yılı Michigan Şehri’ne bağlı Indiana’da, soyguncu John Dillinger (Johnny Depp) tekrar yakalanır. John, Indiana Eyalet Hapishanesi’nde 9 yıl yattıktan kısa bir süre sonra tekrar suç işlemiş, hapishaneye bu yüzden geri dönmüştür. Aslında John Dillinger, arkadaşlarını kurtarmak niyetiyle döndüğü hapishanede, istediğini elde ederek dışarıya çıkmayı başarmıştır. Artık o ve birlikte olduğu suçlu grup, kanlı banka soygunlarına hız kesmeden devam edecektir. Duruma el koymak üzere ajan Melvin Purvis (Christian Bale) görevlendirilir. Melvin, işin ne derece profesyonel olduğunun farkındadır. Bu nedenle gittiği, gideceği veya gerekirse düşündüğü her şeyi izleyecek, John Dillinger’ı yakalamak için elinden geleni yapacaktır.

Marketten 50 dolar çaldığı için 9 yıl hapse mahkûm edilen John Dillinger, kendisine yaşatılan ağır cezanın bedelini suç potansiyelini arttırarak ödetmeye çalışır. Cezaevinde birlikte kaldığı diğer mahkûmlar ona zor günlerinde destek çıkınca, ne pahasına olursa olsun o günden beri dostlarını hiç yalnız bırakmamış. Gözü kara adamlardan John Dillinger’ın hapishane sonrasında yaşadığı hayat, oldukça hareketli ve izlemeye değer. Sonuçta onu canlandıran kişi Johnny Depp.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum:

  1. bu film məndə var,sıxıcı gəlmişdi,izləyə bilməmişdim.Amma,mütləq baxacam ;)

    YanıtlaSil
  2. Johnny Depp i zaten seviyorum ama sonu üzücüydü :(

    YanıtlaSil