03 Ağustos 2010

Peter Pan (2003)

Tür: Fantastik / Aile / Macera
Yönetmen: P.J. Hogan
Süre: 113 dakika
Oyuncular: Jason Isaacs, Jeremy Sumpter, Rachel Hurd-Wood, Lynn Redgrave, Richard Briers, Olivia Williams, Geoffrey Palmer, Harry Newell, Freddie Popplewell, Ludivine Sagnier, Theodore Chester, Rupert Simonian, George MacKay, Harry Eden, Patrick Gooch
Kardeşleri John (Harry Newell) ve Michael’a (Freddie Popplewell) hikâyeler anlatan Wendy’nin (Rachel Hurd-Wood), Peter Pan (Jeremy Sumpter) adında esrarengiz bir dinleyicisi daha vardır. Perisi Tinker Bell’le (Ludivine Sagnier) yolculuk yapan Peter adındaki bu çocuk, perisi ve mutlu düşünceleri sayesinde uçabilmektedir. Bir gece Wendy’i ziyaret ederek, onu ülkesi Neverland'e davet eder. Reddedilemeyecek kadar heyecanlı bu yolculuğa Wendy, kardeşlerini de dahil eder. Peri Tinker’in kıskançlığına rağmen Peter’le birlikte tüm kardeşler, yıldızlara doğru yol alacaklardır.

İskoç roman ve oyun yazarı J. M. Barrie'nin kaleme aldığı Peter Pan, oldukça eğlenceli. Ailece izlenebilecek filmde, hayal gücü sınırları zorlanıyor. Kitaptaki en güzel şeylerden biri, çocuklara anlatılan hikâyelerle başlayan mutluluk düşünceleri ve o düşüncelerin getirdiği güzel yaşam.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum:

  1. en sevdiklerimden biri daha:)

    YanıtlaSil
  2. çok severim birde Finding Neverland vardır.J.M. Barrie'nin kişiliği,yaşamı ve peterpanı yaratım süreci hakkında süper bi film.

    YanıtlaSil
  3. bir kaç yıl önce bu filmi kaç kez izledik Öyküyle hatırlamıyorum :) o zamanlar küçüktü Öykü hanım da sevdiğimiz filmleri en az 20 kez izlerdik ! :)

    YanıtlaSil