04 Ağustos 2010

A Brand New Life (2009)

Türkçe Adı: Yepyeni Bir Hayat
Orijinal Adı: Yeo-haeng-ja
Tür: Dram
Yönetmen: Ounie Lecomte
Süre: 92 dakika
Oyuncular: Sae Ron Kim, Do Yeon Park, Ah-sung Ko, Myeong-shin Park, Man-seok Oh, Kyung-gu Sol, Seong-kun Mun, Hyun-joo Baek, Yejin Jeong, Hackjin Mun, Yoo-nah Kim, Hanbyoul Lee
Yıl 1975. Babasıyla gezinti yaptığını düşünen dokuz yaşındaki Jinhee (Sae Ron Kim), yolculuğun sonunda yetimhaneye geldiklerinde terk edileceğini anlamıştır. Güney Kore’nin Seul kenti yakınlarındaki bu yetimhane, Koreli küçük kızların Hıristiyan olarak eğitildikleri ve çoğunlukla batılı ülkelerde evlat edinmek isteyen ailelere verildikleri bir yerdir. Babasının onu bırakmasının şokunu atlatamayan ve gülümsemeyi unutan Jinhee’nin imdadına, kendisi gibi terk edilmiş ve durumunu kabullenmiş kızlardan Sookhee (Do Yeon Park) yetişir. Artık Jinhee, babasının geri dönmeyeceği durumunu kabullenmelidir.

Yönetmen Ounie Lecomte’nin kendi hayatından kesitlerle hazırladığı film, terkedilmiş çocukların aradığı sevgiyi, büyüme endişelerini ve gelecek kaygılarını konu alıyor. Terk edilmiş çocuk olsalar bile onlar, yaşadıkları için dua etmeli ve yeni aileleri için hazırlanmalı, yaşlarına rağmen çocukça davranmamalıdırlar. Bir çocuk için ne önemlidir? İyi koşullar sağlayan bakıcı aile mi, yoksa maddi durumu ne olursa olsun gerçek aile mi? Drama yönü ağır, festival filmlerinden.

Emre Türker

Picture: moviegoods

3 yorum:

  1. güney kore tarihi dizilerinin müptelası olduğumdan beri daha bir ilgiyim bölge yapımlarına
    bu arada "başlangıç"ı tavsiye ederim konusuyla görselliğiyle beni benden aldı tabii leonun etkisini yadsımamak gerek : )

    YanıtlaSil
  2. konusu,afişi,hele konu çocuklarsa.okurken etkilendim.izlesem neler olur...

    YanıtlaSil
  3. güney kore filmleri gerçekten güzel oluyor. beğenmediğim çok nadirdir. orijinal konular buluyorlar. bu da gayet güzel bir filmdi.

    YanıtlaSil