22 Nisan 2010

Nathalie Cardone Türkiye’yi Sevdi

Nathalie Cardone, 13. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nin özel konuğu olarak, çiçeğin kenti Bayındır’a geliyor…
Nathalie Cardone, 30 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında 13.’sü düzenlenecek olan Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nde, etkinliklerin özel konuğu olarak yerini alacak. 29 Nisan 2010 Perşembe günü İstanbul’a gelecek olan Fransız sinema oyuncusu ve şarkıcı Nathalie Cardone, 30 Nisan Cuma günü Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nin açılışında bulunacak. İki gün boyunca stantları dolaşarak üreticilerle ve ziyaretçilerle bir araya gelecek ünlü sanatçı, bilinen sempatik tavırlarıyla da etkinliklerin renkli ismi olacak. 1 Mayıs Cumartesi akşamı Bayındır Çiçek Festivali’nin konser alanında dinleyicileriyle buluşacak olan Nathalie Cardone, halkın kalbinde yer edecek.

Geçen sene yine Nisan ayında, sanatçı Hasan Yıldırım'ın daveti üzerine "İstanbul'dan Avrupa'ya Merhaba" adlı bir proje kapsamında Türkiye’ye gelen Nathalie Cardone, Türkiye’yi çok sevdiğini söylemiş, AB katılım yolunda ülkemizi desteklemiş ve barış mesajlarıyla Dünyaya seslenmişti.

Nathalie Cardone Kimdir?



Nathalie Cardone, 29 Mart 1967’de Fransa Preneler bölgesi Pau kentinde doğdu. Fransız şarkıcı ve sinema oyuncusu olan Nathalie Cardone, fakir bir çocukluk hayatı geçirmiştir.

20 yaşına geldiğinde Paris’e giden sanatçı, ünlü starlar Gerard Depardieu ve Catherine Deneuve ile birlikte film çevirmek için 400 aday arasından birinci seçilince, hayatı değişir. Hemen ardından 'Küçük Hırsız', 'Tepelerin Kızı' adlı filmlerle adından söz ettirir. Yaşadığı hayattan aradığı mutluluğu bulamayınca, dünyayı dolaşmaya karar verir.

Cardone, maddi ve manevi çöküş aşamasındayken, Kübalı sanatçı Carlos Puebla'nın, 1965'te Ernesto Che Guevara'nın veda mektubundan sonra yazdığı "Hasta Siempre" (Sonsuza Kadar) şarkısını yeniden yorumlayarak, eski popüler kimliğini yeniden kazanır ve büyük çıkış yakalar. Sanatçının popüler şarkıları arasında “Ya Soy Rebelde" ve "Le Temps Des Fleurs" adlı parçalar örnek olarak gösterilebilir.

Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali

Bu yıl 13.’sü düzenlenecek olan Bayındır Çiçek Festivali’nin hazırlıkları, tüm hızıyla devam ediyor. Festival, 30 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında, Bayındır’ın çiçek kokulu sokaklarında gerçekleştirilecek…

Osmanlı’dan beri çiçeklerle özdeşleşmiş Bayındır, geleneksel çiçek festivalini bu yıl uluslararası boyuta taşıyor. Yerli ve yabancı birçok sanatçı, sinema ve edebiyatçının etkinliklere olan ilgisi, festivali renklendirecektir. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve iştiraklerinin de desteğiyle, festivalin ses getirmesi bekleniyor.

Firma, kurum ve kuruluşlar, her sene olduğu gibi ürünlerini sergileyerek satış imkânı bulabilecektir. Bununla birlikte festivalin uluslararası boyuta taşınması, tarihi yapısıyla da dikkat çeken Bayındır'ın tanıtımı açısından büyük bir fırsat olacaktır. Ayrıca yurdumuzun birçok bölgesinden festivale katılacak olan belediyelerin bölgesel ve kültürel etkinliklerini tanıtması, ziyaretçilerin zihninde etkin kareler bırakacaktır.

4 yorum:

  1. Thanks for following me, following you back! :)
    Frenchy

    YanıtlaSil
  2. Nathalie Cardone "İstanbul'dan Avrupa'ya Merhaba" adlı bir proje kapsamında geçen yıl da Türkiye'ye gelmiş.Kültür elçiliği misyonunu sürdürüyor olması ne hoş.
    Etkinliklerin en renkli ismi olduğu şüphesiz.
    Bence bol bol resim çektir onunla Emre..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bloğun adını merak ettim neden hayatbemol de hayat diyez değil.Çok mu şey merak ettim acaba....Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Le Chateau des fleurs (Frenchy)... Thank you for your sympathetic messages :)

    Zeugma… Nathalie Cardone, iyi bir sese sahip. Siyasi kişiliği, sanatçı yönünden daha ön planda. Zaten etkinliklerde 1 Mayıs günü sahne alacak. Bu nedenden dolayı, popülerliği fazla yankı bulmuyor. Resim ve haber kısmını merak etme, o işler bizden sorulur :)))) Desteklerin için teşekkür ederim Zeugmacım…

    Miskokulu Lezzetler -Mine-… Blogun adı, uzun zaman içinde ortaya çıkmış bir kelime. Ayrıca hayat değil, hayal :) Bu tatlı yanlışlık, ikinci kez başıma geliyor. Hayalbemol, zaten sloganımdaki “hayallerinin sesini yükselt”le anlamını belli ediyor. Ama ayrıntıyı okumak istersen Hayalbemol linkinden, konu başlıklı yazıyı okuyabilirsin.

    YanıtlaSil