13 Nisan 2010

G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

Türkçe Adı: G.I. Joe Kobra'nın Yükselişi
Tür: Aksiyon / Macera / Bilim-Kurgu / Gerilim
Yönetmen: Stephen Sommers
Süre: 118 dakika
Oyuncular: Adewale Akinnuoye-Agbaje, Christopher Eccleston, Joseph Gordon-Levitt, Byung-hun Lee, Sienna Miller, Rachel Nichols, Ray Park, Jonathan Pryce, Saïd Taghmaoui, Channing Tatum, Arnold Vosloo, Marlon Wayans, Dennis Quaid, Grégory Fitoussi
1961 yılı Paris’te silah satışı yapan İskoç James McCullen, tarafları yönlendirdiği ve silah dağıtımında ikili oynadığı gerekçesiyle, demir maskeye mahkûm edilmiştir. Ondan sonraki tüm McCullen soyu, her şeye rağmen silah satışlarında aktif rol almaya devam eder.

M.A.R.S Endüstrisi'nin yöneticisi ve savaş başlığı tasarımcısı bay McCullen (Christopher Eccleston), Nano-mite adını verdiği 4 silah başlığını NATO için üretmiştir. Bu füzeler, hedefe ulaştığı andan itibaren çevresindeki tüm metalik parçaları yok etme özelliğine sahiptir. Silah başlıkları, Kazakistan’daki fabrikadan NATO’ya ulaştırmak üzere Amerikan askerleri tarafından teslim alınır. Fakat konvoy, taşıma sırasında yolda saldırıya uğrar. Profesyonel oldukları gözlenen suikastçıları, gizli ekip G.I. Joe takımı durduracaktır. Olaydan sağ kurtulmayı başaran Duke (Channing Tatum) ve Ripcord (Marlon Wayans), ekip tarafından özel merkeze götürülür. G.I. Joe’nun örgütlenmesine hayran kalan Duke ve Ripcord’un takım içinde yer alma talepleri, General Hawk (Dennis Quaid) tarafından reddedilir. Fakat Duke’ün suikastçılardan Ana’yı (Sienna Miller) tanıması, geçici de olsa takıma girmelerinde avantaj sağlayacaktır.

Füze başlığının bulunduğu çantadaki kodu işaretleten Bay McCullen, hem çantadan sinyal almayı sağlamış, hem de G.I. Joe’nun gizli yerini tespit etmiştir. Bunu anlayan özel ekip, karşı atak için hazırlıklara başlar. Fakat McCullen, en az onlar kadar teşkilatlı takımıyla, hiç de kolay lokma olmayacağını fazlasıyla ispatlayacaktır.

Düşman kobralarda Gölge Fırtına (Byung-hun Lee), harekât takımını aktif olarak yöneten kişidir. Kobra lakaplı maskeli adam, içerideki laboratuar deneylerini gerçekleştirir. Anastasia –Ana- (Sienna Miller), iyi eğitimli bir kadın asker, aynı zamanda Duke’ün eski sevgilisidir. Zartan (Arnold Vosloo) ise, M.A.R.S Endüstri'nin başında olan kişidir. G.I. Joe takımında; Yılan Göz (Ray Park), General Hawk (Dennis Quaid), Fas asıllı Breaker (Saïd Taghmaoui), Scarlett (Rachel Nichols) ve Heavy Duty (Adewale Akinnuoye-Agbaje), sıkça duyacağınız isimler olacaktır.

Birçok ülkede çekimleri gerçekleştirilmiş film için büyük emek harcandığı açıkça görülüyor. Heyecan ve tansiyon daima aktif tutulmaya çalışılmış. Süper kahraman filmleri arasında başarıyla yerini alacaktır. Tarzını sevenler için tavsiyedir.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder