12 Nisan 2010

Astro Boy (2009)

Tür: Animasyon / Bilim-Kurgu / Aile
Yönetmen: David Bowers
Süre: 94 dakika
Dünyadaki olumsuz değişimi gören birtakım kişiler, bir dağı gökyüzüne yükselterek ayrı bir yaşam alanı oluşturmayı başarır. Adına Metro Şehri dedikleri bu yerde rutin işler, üstün teknoloji sayesinde robotlara devredilir. Dünyadaki yaşamla ve Metro Şehri’ndeki yaşam, birbirinden tamamen ayrılmıştır.

Pozitif mavi çekirdek enerjisi, üretimde daha fazla kirlenmeyi engellenmek adına uzayda keşfedilir. Fakat Metro Şehri başkanı Stone, oluşan kirlenmeyle değil, daha fazla büyümeyle ilgilidir. Robot dünyasının baş mucidi Dr. Tenma’ya, enerjinin savunma sistemlerinde kullanılmasını emreder. Stone’nun doyumsuzluğu nedeniyle üretilen robotta, pozitif ve negatif enerjiler birlikte kullanılınca, robot bir canavara dönüşür. Robotu imha aşamasında Dr. Tenma’nın zeki oğlu Toby odaya girince, hayatını kaybeder. Bunun üzerine yıkılan Dr. Tenma, kendini çalışma odasına kapatarak, oğluna eşdeğer bir robot üretmeyi başarır. Bu sayede Toby, mekanik ama duygusal bir varlık olarak yeniden ortaya çıkacaktır.

Astro Boy; teknolojinin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini anlatan bir animasyondur. Metro Şehri, güçlülerin yer aldığı üst bölgede, dünya ise artıkların toplandığı alt kademede bulunuyor. İki grubun birbiriyle bağlantıyı kesmesi, soylular ve sefiller ayrımını olarak algılanabilir. Robotlara duygu yüklenirken, insanlar hissiyattan uzaklaşmaktadır. Sosyal mesajlar haricinde, eğlenceli bir bilim-kurgu olarak da izleyicileri etkileyecektir.

Emre Türker

Picture: moviegoods

1 yorum:

  1. animasyonları çok severim zaman bulabilirsem gidicem bu filme. daha alice var sırada gerçi :P

    YanıtlaSil