06 Nisan 2014

August: Osage County (2013)

Türkçe Adı: Aile Sırları
Tür: Dram
Yönetmen: Steve McQueen
Süre: 134 dakika
Oyuncular: Meryl Streep, Violet Weston, Julia Roberts, Chris Cooper, Ewan McGregor, Margo Martindale, Sam Shepard, Dermot Mulroney, Julianne Nicholson, Juliette Lewis, Abigail Breslin, Benedict Cumberbatch, Misty Upham, Will Coffey, Newell Alexander, Jerry Stahl

Ağzındaki kanser hastalığından sonra iyice kendisini haplara veren Violet Weston’ın (Meryl Streep) kocası ortadan kaybolunca, evin tüm fertleri bir araya gelir. Büyük kızları Barbara Weston (Julia Roberts) sorunlar yaşadığı eşiyle, Ivy Weston (Julianne Nicholson) nişanlanmaya karar verdiği erkek arkadaşıyla, Karen Weston (Juliette Lewis) ise yalnız başına annesinin evine gelir. Babalarının intihar olayı ortaya çıkınca, cenaze ile birlikte geride kalan aile, geçmişiyle yüzleşmeye başlar. Duyguların kelimelere dökülmesiyle birlikte içe atılan, hatta gömülen sırlar ortaya çıkacaktır.

Durağan bir tempoda ilerleyen filmde ünlü yıldızlar, oyunculuklarıyla ders vermeye başlıyor. Özellikle cenaze sonrası yenen yemekle başlayan duygu hesaplaşmasında, aile fertleri sorunlarının ne ile alakalı olduğunu gün yüzüne çıkarıyor. Geçmişleri ve bugünleri ile yüzleşerek gelecekleriyle ilgili konuşmalar yapıyorlar.

Filmde bir ailenin, aile yaşam döngüsünde son dönemeç olarak “Aile Üyelerinin Yaşlanması” evresini izliyoruz. Tabi çocukların geçirdiği evreyi de hesaplarsak, tüm yaşam döngülerini gözlemlemek mümkün. Anne ve baba, yaşlanmalarının ve çocuklarının evden ayrılmalarının ardından, birbirleriyle uğraşmaya başlıyor. Fiziksel olarak güçten düşmeyle birlikte huzursuzluk ve içinde bulunduğu durumu kabullenememe gibi duygusal çökmeler de ortada. Eşin ölümü ile birlikte anne, çocuklarını çağırarak bulunduğu durumla ilgili uyum sağlama sürecine giriyor. Görülen tedavi sonrası saçlarda meydana gelen değişikliği, peruk ile gidermeye çalışıyor. Filmde Violet Weston’ın (Meryl Streep) evinin tüm camlarını kapatarak güneşin ışığının gelmesini engellemesini, bedenindeki yaşlanmanın görülmesini istememesiyle bağdaştırabiliriz.

İyi bir aile dramı izleyeceksiniz. Tüm oyuncular özenle seçilmiş. Kendi dalında başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu durağan yapısı, bu kadar ünlüyü bir arada görmek üzere ekran karşısına geçenlerin heyecan beklentisini karşılamayacaktır.

Emre Türker

Picture: impawards
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder