26 Mart 2009

Penelope (2006)

Tür: Komedi / Fantastik / Romantik
Yönetmen: Mark Palansky
Süre: 104 dakika
Oyuncular: Christina Ricci, James McAvoy, Reese Witherspoon, Richard E. Grant, Catherine O'Hara, Nick Prideaux , Michael Feast, Ronni Ancona, Simon Woods, Paul Herbert, Simon Chandler, Peter Dinklage, Andi-Marie Townsend, John Voce, Burn Gorman, Andrew Bailey, Nick FrostMutlu beraberlikler; ilk görüşte aşka mı, yoksa karakterlerin anlaşmasına mı dayanır? Penelope, dış ve iç güzelliği irdeler niteliktedir.

Asırlar önce Wilhern’lerden genç Ralph, hizmetçisi Clara ile evlenmek ister. Aile bu beraberliğe onaylamayınca, hamile olan Clara intihar eder. Hizmetçi Clara’nın annesi, kasabanın cadısıdır. Bu olayın ardından küplere binen cadı, doğan ilk kızın domuza benzemesi konusunda Wilhern’leri lanetler. Bu büyü ancak kendileri gibi soylu birinin, kızı olduğu gibi kabul ederek evlenmesi sonucu bozulacaktır.

Birkaç kuşak sonunda, Franklin ve Jessica Wilhern çiftinin bir kızı olur. Penelope (Christina Ricci) adındaki bu kız, tıpkı domuza benzemektedir. Evlilik çağına kadar toplumdan saklanan Penelope, çöpçatanlık hizmeti veren biri aracılığıyla soylu ailelerin erkek çocuklarıyla görüştürülmeye başlar. Fakat Penelope’yi gören her erkek, korkup kaçmaktadır.

Acaba Wilhern ailesi, kızları Penelope için uygun damat adayını bulabilecek midir?

Masalsı şekilde izleyiciye aktarılan film, oldukça eğlencelidir. Ayrıca bu hikâyede, kişinin kendine bakış açısı üzerine eleştirel bir yaklaşım görüyoruz. Romantik komedi severlerin beğeneceği tarzda bir yapımdır.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder