23 Ocak 2011

The Sorcerer's Apprentice (2010)

Türkçe Adı: Sihirbazın Çırağı
Tür: Fantastik / Komedi / Macera
Yönetmen: Jon Turteltaub
Süre: 109 dakika
Oyuncular: Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina, Teresa Palmer, Toby Kebbell, Omar Benson Miller, Monica Bellucci, Alice Krige, Jake Cherry, James A. Stephens, Gregory Woo, Wai Ching Ho, Jason R. Moore, Robert Capron, Peyton List, Nicole Ehinger, Rohit Gaur
Tarihin karanlık sayfaları, büyücülerin savaşlarıyla doluydu. Kötülükler karşısında insanoğlunun kaderi, adil ve güçlü büyücü Merlin'in elindeydi. Merlin, sırlarını güvendiği üç çırağına öğretti. Balthazar (Nicolas Cage), Veronica (Monica Bellucci) ve Horvath (Alfred Molina). Fakat Horvath, Merlin’in en büyük düşmanı Morgana’yla (Alice Krige) anlaşarak, ona ihanet etti. Morgana, insanoğlunu köleye dönüştürme büyüsü "Yükseliş"e hazırlanırken, Veronica onun ruhunu kendi bedenine hapsetti. Balthazar ise, hem içten içe yok olan Veronica’yı korumak, hem de Morgana’yı engellemek için, onları Grim Hold'a kapattı. Bu sırada Morgana’nın darbeleriyle yaralanan Merlin son nefesini verirken, Balthazar'a ejderha yüzüğünü vererek, yüzüğün rehberliğinde Merlin’in varisi Prime Merlinian'ı bulması istedi. İnsanoğlunun kaderi, buna bağlıydı.

New York, 2000. Geleceğin fizik dahilerinden küçük Dave (Jay Baruchel), Becky’e (Teresa Palmer) aşıktır. Bu aşkın karşılığı olup olmadığını Becky’e bir kağıt parçasıyla sorar. Fakat kızdan gelen cevap kâğıdı, beklenmedik şekilde caddede uçuşmaya başlar. Kâğıdın rotası, Balthazar’ın mekânı, yani Dave’in hayatını değiştirecek yere doğru olacaktır.

Heyecan, aksiyon, masal, romantizm… Mitolojiyle başlayan film, gelecekte hareketli ve eğlenceli bir fantastik masala dönüşüyor. İzleyiciyi sıkmadan etkisi altına alarak, sona kadar hoş vakit geçirmeyi garanti ediyor.

Emre Türker

2 yorum:

  1. filmin kitabını okumak istiyorum.insan 3 yıldır alıp okumaz mı. önce kitabını okuyup sonra izleyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Oğlumla birlikte seyrettiğimiz ilk Nicolas Cage filmi oldu bu film :))

    YanıtlaSil