16 Ocak 2011

Temple Grandin (2010)

Tür: Biyografi / Dram
Yönetmen: Mick Jackson
Süre: 103 dakika
Oyuncular: Claire Danes, Julia Ormond, David Strathairn, Catherine O'Hara, Stephanie Faracy, Barry Tubb, Melissa Farman, Steve Shearer, Richard Dillard, Jenna Hughes, Michael Crabtree, Charles Baker, David Born, Rutherford Cravens, Matthew Posey
Dört yaşına geldiği halde halen konuşamayan ve çevreye verdiği tepkide farklılık oluşan Temple Grandin’i (Claire Danes), annesi Eustacia (Julia Ormond) psikiyatriye götürdüğünde, “iyileşemez” ve “hayatı boyunca bakımevinde kalması gerekli” yanıtını alır. Bu fikri reddeden annesi, kızını konuşturmak uğruna çaba gösterecek ve bunu başaracaktır. Hatta kızının daha ileri gidebileceğine inanarak, onu normal bir okula kayıt ettirmeyi bile başarır. Temple Grandin’in en büyük destekçisi annesi, doğru eğitimle bir otizimlinin neler başarabileceğini, tüm olumsuzluklara rağmen çevresine ispatlamış olacaktır.

Gerçek hayattan uyarlanan olağanüstü bir hayat mücadelesi. Otistik bir çocuğun daha iyi anlaşılması konusunda, harika bir görsel düzenlemeye gidiliyor. Claire Danes’in oyunculuğunun kalitesini, olumlu yönde bizzat Temple Grandin’in kendisi desteklemiş. Temple Grandin, Time dergisinin “2010’un en etkili 100 ismi” listesinde kahramanlar kategorisinde yer alıyor (kaynakça: hurriyet). Seyredebileceğiniz en etkili biyografilerden biti olan film, 7 Emmy ödülü almış. Kesinlikle izleyin.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder