03 Ocak 2011

Shrek Forever After (2010)

Şrek: Sonsuza Dek Mutlu
Tür: Animasyon / Macera / Komedi / Romantik
Yönetmen: Mike Mitchell
Süre: 93 dakika
Hikâyeye göre; masal diyarının birinde, Fiona adında bir prenses yaşarmış. Gündüzleri çok güzel olan prenses, gece bir deve dönüşürmüş. Onu bu korkunç büyünün etkisinden ancak gerçek bir aşk öpücüğü kurtarabilirmiş. Fiona, ejderhanın koruduğu bir şatoda, yıllarca gerçek aşkının kendisini bulmasını beklemiş. Fakat bu gerçekleşmeyince kral ve kraliçe, tahtını devretmek uğruna tam da büyücü Rumpel’la anlaşma yoluna gidecekken, birden Shrek ortaya çıkmış ve Fiona’yı büyünün etkisinden kurtarmış.

Hikâye böyle… Fakat halkın maskotu haline dönüşen dev Shrek, herkesin kendisinden korktuğu dönemlerin özlemini çeker. Sürekli rutin giden hayatı nedeniyle, isyan etme noktasına kadar gelmiştir. Fiona ile tartışmasına kulak misafiri olan Rumpel, Shrek’i kandırma planlarına başlar. Eski günlerini özleyen Shrek’in kandırılması, pek de zor olmasa gerek…

Harika bir final. Shrek masalı, ince esprileriyle daima seyircisini mest etmiştir. Beklentiler içersindeyken, yaşadığımız güzellikleri görmezden gelerek şikâyet ettiğimiz boş ayrıntıları bize hatırlatan film, izlemeye değer.

Emre Türker

2 yorum:

  1. Shrek serisi ve Buz devri serisi mükemmel bence. animasyona kaptırıp eğlenerek çizgifilmde izleyebiliriz , film! gözüyle bakıp ince hesaplarını da kavrayabiliriz.
    çok güzeldi bu da :)

    YanıtlaSil
  2. Sinemada 3 boyutlu olarak izlemiştim. Gerçekten çok başarılı bir yapım ve genelinde de çok başarılı ve beğendiğim bir seri, herkese şiddetle tavsiye edilir.

    YanıtlaSil