29 Ocak 2011

127 Hours (2010)

Türkçe Adı: 127 saat
Tür: Macera / Dram / Gerilim
Yönetmen: Danny Boyle
Süre: 94 dakika
Oyuncular: James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn, Sean Bott, Koleman Stinger, Treat Williams, John Lawrence, Kate Burton
1975 doğumlu Aron Ralston (James Franco), sırt çantasına gerekli gördüğü malzemeleri doldurarak, geniş arazilerde gezinti yapan bir dağcıdır. 25 Nisan 2003 Cuma gecesi, Blue John Kanyonundan başlayacak macerası için yola çıkar ve geceyi arabasında dinlenerek geçirir. Cumartesi sabahı gün ışıdığında, Big Dropper'a doğru ilerlemeye başlar. Rehberlere taş çıkartacak bilgisi ve tecrübesi sayesinde, gezintilerini rahatça sürdürebilmektedir. Ne var ki o gün, bir şeyler ters gidecektir.

“127 Hours”, kaya parçasına sıkışan kolu nedeniyle Kanyonda 5 gün boyunca mahsur kalan dağcı Aron Ralston’ın, yaşadığı o dehşet anlarını anlattığı “Between a Rock and a Hard Place” kitabından uyarlanmış. Etkileyici, huzursuz edici ve düşündürücü.

Emre Türker







2 yorum:

  1. izledim..

    eğer bir yerlere sıkışmak, dar bir yerde kapalı kalmak, çıkamamaktan korkmak gibi bir korkunuz varsa izlemeyin derim.

    gerçek bir hikayeden alınmış olması, konunun çok basit ama bir o kadar da ihtişamlı anlatılmış olması gerçekten de çok etkiliyor inanı. zaten başroldeki kahramanımızda (yanlış bilmiyorsam) oscar'a aday gösterildi.

    başka seçeneğiniz yoksa izlenmeli derim.

    YanıtlaSil
  2. ben bayıldım. ama gerildim. benim gibi herşeyi güven ve sağlamcı olmasını isteyen biri için inanılmaz korkunç ::))

    YanıtlaSil