21 Aralık 2010

Sunshine Cleaning (2008)

Türkçe Adı: Günışığı Temizleme Şirketi
Tür: Komedi / Dram
Yönetmen: Christine Jeffs
Süre: 91 dakika
Oyuncular: Amy Adams, Emily Blunt, Alan Arkin, Jason Spevack, Steve Zahn, Mary Lynn Rajskub, Clifton Collins Jr., Eric Christian Olsen, Paul Dooley, Kevin Chapman, Judith Jones, Amy Redford, Christopher Dempsey, Vic Browder, Ivan Brutsche
Lise yıllarında ponpon kızlarının lideri Rose (Amy Adams), şimdilerde küçük oğlu Oscar’la (Jason Spevack) yaşamakta ve temizlik firmasında çalışarak geçimini sağlamaktadır. Metres hayatı yaşadığı polis Mac (Steve Zahn), biyolojik atık temizliğinin iyi para getirdiğinden bahseder. Okulda uyum sorunu yaşayan Oscar’ı özel okula göndermek zorunda kalan Rose, bu nedenle derme çatma malzemelerle hemen atılım yaparak, beceriksiz kardeşi Norah’la (Emily Blunt) beraber, “Sunshine Cleaning” adında bir temizlik şirketi kurar. Rekabet edebilmeleri için, çok fazla fedakârlık etmeleri gerekecektir.

Sunshine Cleaning; kopuk aile yaşantısı, düzensiz ilişkileri ve mutsuz hayatlarına rağmen, Lorkowski ailesinin ayakta kalma mücadelesini ve bir şeyleri başarabilme azmini konu alıyor. Dede (Alan Arkin) ve torun (Jason Spevack) ilişkisi, hem çok güzel işlenmiş, hem de eğlenceli hale getirilmiş. Ahlaki açıdan çelişkiyi, mücadele bakımından başarıyı içeren bir film.

Emre Türker

1 yorum:

  1. Bu filmi kaç zamandır seyretmeye çalışıyorum ama bir türlü kısmet olmadı:)

    YanıtlaSil