30 Aralık 2010

Camino (2008)

Tür: Dram
Yönetmen: Javier Fesser
Süre: 143 dakika
Oyuncular: Nerea Camacho, Carme Elias, Mariano Venancio, Manuela Vellés, Lola Casamayor, Ana Gracia, Pepe Ocio, Jordi Dauder, Emilio Gavira, Lucas Manzano, Claudia Otero, Miriam Raya, Juanma Lara, Alfonso Torregrosa, Fernando Carrera
Camino (Nerea Camacho), 11 yaşında mutlu bir kızdır. Koyu Katolik annesi Gloria (Carme Elias) ve olaylara daha insancıl yaklaşan babası Jose’la (Mariano Venancio) birlikte kalmaktadır. Abla Nuria (Manuela Velles) ise, yine anne baskısıyla evden ayrılarak kendini hizmete adamış ve yaşamdan nereyse elini ayağını çekmiştir. Camino, sırt ağrılarından şikâyetçidir. Tedaviyle için doktora giden Camino’nun hastalığı onun kaderini değişecek ve yaşamla ölüm arasında karmaşa yaşayacaktır.

Küçük bir kız, hastalandığı için mi, yoksa hastalıktan kurtulmak için mi dua etmeli? Henüz oyun çağında bir kız çocuğunun, annesi tarafından yönlendirilmesiyle ne büyük çelişki yaşayabileceğini anlatan film, 1985 yılında Pamplona'da öldüğünde azize ilan edilmiş Alexei Gonzales'in hayatından esinlenerek hazırlanmış. İnancın; ayakta durmayı sağlayacak, iradeyi güçlendirecek yönünü keşfetmek yerine, gözü kapalı şekilde yıpratıcı hissiyata dönüştürülmesini gösteren etkileyici bir yapım. Sona ulaştıkça, ağır dram nedeniyle izlediklerinizden huzursuz olabilirsiniz.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder