22 Aralık 2010

Love Happens (2009)

Türkçe Adı: Aşk Olur
Tür: Dram / Romantik
Yönetmen: Brandon Camp
Süre: 109 dakika
Oyuncular: Aaron Eckhart, Jennifer Aniston, Dan Fogler, John Carroll Lynch, Martin Sheen, Judy Greer, Frances Conroy, Joe Anderson, Sasha Alexander, Clyde Kusatsu, Anne Marie DeLuise, Tyler McClendon, Panou, Michael Kopsa, Michelle Harrison
Eşinin ölümü ardından yazdığı “A Path Through Grief” (Acıdan Çıkış Yolu) adlı kitabıyla çok satanlar listesine giren Burke Ryan (Aaron Eckhart), danışmanı Lane Marshall’ın (Dan Fogler) organizasyonuyla, seminer vermek üzere Seattle’a gelir. Kaldığı otelin çiçek görsellerini düzenleyen Eloise’le (Jennifer Aniston) karşılaşınca ondan etkilenecek ve karısından sonra yıllardır ilk defa duygusal bir iletişim kurmaya çalışacaktır.

Filmde, bir yazarın depresyon sonrası kendi psikolojisini düzeltmek üzere, yazdıklarıyla kendi hayatı arasındaki çelişkisini, hayatla yüzleşmesini ve yeniden aşkı hissetmesini bulacaksınız. “Mutlu kalmak, başarılı olmak, sağlıklı yaşamak” gibi mesajlar içeren, Türkiye’de “kişisel gelişim” adıyla yaygınlaşan motivasyon kitapları ve seminerleri, Amerika’da yıllardır popülerliğini koruyor. İnsanların ne yapması gerektiği üzerinde olumlu sonuçlar veren bu durum, kârlı bir sektöre dönüştükten sonra rotasından sapmıştır. Çünkü araştırmadan insanlara olur olmaz tavsiyelerde bulunmak, kişiyi dönüşü olmayan yollara sokabilir. Filmin derinliğinde, açıklamalarla ilgili durumları fark edebilirsiniz.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum: