05 Nisan 2010

While You Were Sleeping (1995)

Türkçe Adı: Sen Uyurken
Tür: Komedi / Romantik
Yönetmen: Jon Turteltaub
Süre: 103 dakika
Oyuncular: Sandra Bullock, Bill Pulman, Peter Gallagher, Peter Boyle, Jack Warden, Glynis Johns, Micole Mercurio, Jason Bernard, Michael Rispoli, Ally Walker, Monica Keena, Ruth Rudnick, Marcia Wright, Dick Cusack, Thomas Q. Morris
Küçük yaşlarda annesini, yakın zamanda babasını kaybeden Lucy Moderatz (Sandra Bullock), tren istasyonunda gişe görevlisi olarak çalışan genç bir bekârdır. Her sabah trene binen Peter’a (Peter Gallagher) karşı platonik bir aşkla bağlıdır. Ailesi olmadığı ve yalnız yaşadığı için noel arifesinde mesaiye bırakılan Lucy, sabah Peter’in noel dilekleriyle moral bulur. Ardından peronda iki kişiyle tartışma yaşayan Peter, istasyonun raylarına düşerek bilincini kaybeder. Bunun üzerine Lucy, tren gelmeden önce raylara atlayarak onun hayatını kurtarır.

Hastanede koma halinde yatan Peter’ı ziyaret eden aile dostları, bir yanlış anlama sonucunda Lucy’i onun nişanlısı zannederler. Hem bir aile içinde olmanın etkisi, hem ailede bulunan birinin kalp rahatsızlığı ve hem de aşık olduğu adamın başında durabileceğinin düşüncesiyle, Lucy bu yalanı devam ettirmeye karar verir. Noel akşamında davetli olarak katıldığı evde, Peter’ın kardeşi Jack’in (Bill Pulman) eve gelişine kadar sorun yaşanmaz. Fakat Jack geldikten sonra işler biraz karışır. Çünkü Jack, bu ilişkinin varlığına inanmayacak ve olayın derinliğini araştırdıkça, Lucy’e karşı duygusal bir yakınlık duymaya başlayacaktır.

While You Were Sleeping; sıcak, sevgi dolu ve mizahi yapısıyla eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacak bir filmdir.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum:

  1. Bu filmi çok sevmiştim 3 5 kere izledim :)
    Aklıma gelmişken arşivden çıkarıp izliyelim akşam

    YanıtlaSil
  2. imdb'nin bu film i.in verdiği 6,5 not bence az. çünkü sandra bu filmde döktürmüştü..

    YanıtlaSil
  3. lisedeydim bu filmi izleidğimde o kadar oldu mu ya...

    YanıtlaSil