22 Nisan 2010

Furunlu’da Terkedilmiş Bir Diyar

İzmir istikametinden Bayındır'a geliş yönünde ve Bayındır şehir merkezine 8 km uzaklıktaki Eskifırınlı (Furunlu), terkedilmiş bir mekânla ziyaretçilerini karşılıyor. İlk yaşanan şaşkınlık, korku filmlerinin gergin havasını aratmayacak nitelikte. Bir fon müziği eksik kalmış bu esrarengizlikte. Bu gerilimi yaşamak için, ya gün batarken, ya da gün doğarken orada olacaksınız. Fakat biraz zaman geçtiğinde terkedilmiş mekandaki esrarengiz evler, sizi büyülü dünyasının içine çekecek. Aralarında dolaşmaya başladığınızda, bitmemiş bir filmin başrolünde oynayan stardan, büyülenmiş bir kahramana dönüşeceksiniz. Az sonra canavarlarla boğuşacak ve bu sisli ortamı büyüsünden kurtaracaksınız. İşin şaka yanı bir tarafa, burası oldukça etkiledi beni. Meraklılarına duyurulur.

Emre Türker

14 yorum:

  1. Bunları farkedebilmeniz ne güzel.
    Çevremize bakmayı beceremiyoruz.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. alizafersapçi... Çevrede dolaşmak bir yana, çevremde gördüğüm farklılıklarına ve o farklılıklardan çıkan hikayelere karşı oldukça meraklı biriyim. Yakında Bayındır hakkında çok ayrıntılı bir yazı yayınlayacağım. Nitekim şu an bir süre buradayım ve araştırma aşamasındayım.

    YanıtlaSil
  3. hiç bilmediğim bir yer öğrendim sayende :) teşekkürler, sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. NiLaY... Rica ederim, ben de fırsatları değerlendirerek öğreniyor ve paylaşıyorum. Bilinmeyen o kadar güzel yerler var ki!

    YanıtlaSil
  5. Etkileyici bir yermis gercekten Emrecim, hayalet kasaba...Sagol paylastigin icin :)

    YanıtlaSil
  6. Eliza Doolittle... Aynen öyle, hayalet kasaba :) Fotoğrafını çekemediğim daha başka evler de vardı. Fırsatım olursa tekrar gideceğim, o zaman yeniden çekerim. Sen de sağol...

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten çok etkileyici.
    Alakaranlıkta orada olmak dediğin gibi müthiş bir gerilim ortamı yaratır ve kendini bir film kahramanı gibi hissedersin.
    En çok da alttan ikinci fotodan etkilendim.

    Fotolar harika. Makinanı yanından hiç ayırma lütfen..
    Teşekkür Emrecim...

    YanıtlaSil
  8. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'ne kadar çevreden öğrendiğim ne varsa, paylaşacağım Zeugmacım. Tabi zaman buldukça. Makina hep yanımda. Dinliyor, görüyor, çekiyor, yazıyor ve paylaşıyorum. Eksik olma, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Sayfama bıraktığınız mesaj için çok teşekkür ederim. Çok hoş bir bloğunuz var. Terkedilmiş bir duvar için o kadar güzel şeyler yazmışsınız ki insan başka gözle bakmaya başlıyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Tümay... Sen de hoşgeldin. Değerli kelimelerin için teşekkür ederim. Terkedilmiş duvarlar, ayrılığın bıraktığı izi canlandırmıştı benim gözümde. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. seviyorum böyle terkedilmişlikleri...

    Bana huzur veriyor, hayallere daldırıyor. İçinde ki yaşanmışlıkları merak edip kendimi yiyorum şimdi nerde bu ahali?!

    YanıtlaSil
  12. Newbahar... Hayaller, kalabalık şehirlerden uzaklaşınca, aklın düşenme fırsatı bulduğu anlarda ortaya çıkıyor. Hayaller bizi olmayan bir kentin, terkedilmişliklerin parçası haline getiriyor.
    Buralarda o kadar çok hikaye var ki! Gidenler gelmez, dışarıdan gelenler hiç yerleşemezmiş...

    YanıtlaSil
  13. etkileyici bi yer.
    resimler sana ait sanırım.

    YanıtlaSil
  14. KaRaMeL... Beni fazlasıyla etkiledi. Yaklaşık 1.5 hafta daha burada kalmayı planlıyorum, muhtemelen tekrar gideceğim, o derece yani :) Bu arada evet, resimler bana ait.

    YanıtlaSil