11 Nisan 2010

Fantastic Mr. Fox (2009)

Türkçe Adı: Yaman Tilki
Tür: Animasyon / Macera / Komedi / Aile
Yönetmen: Wes Anderson
Süre: 87 dakika
Çiftliklerden tavuk çalarak hayatını sürdüren Şahane bay Tilki, bayan tilkiyle birlikte giriştiği son hırsızlık girişiminde çiftçilere yakalanır. Üstelik bayan tilkinin hamile olduğunu, kapana kısıldıktan sonra öğrenecektir. Bayan tilki, kurtulmaları halinde bay tilkiden meslek değiştirmesi konusunda söz alır. Kurtulmayı başaracaklar, devamında bir oğulları olacak ve bay tilki, işini değiştirip gazetecilik mesleğine başlayacaktır.

12 tilki yılı sonra (2 yıl) gazetecilik mesleğinden iyi gelir sağlayamayan bay tilki, vahşiliğinin verdiği içgüdüyle yerinde duramaz. Evini satıp daha iyi bir ağaç kovuğunun altındaki eve taşınır. Üstelik yeni yeri, tavuk çiftliği sahibi Boggis, ördek ve kaz yetiştiricisi Bunce ve elma şıra üreticisi Bean’in çiftliklerine yakındır. Sonuçta bir vahşi hayvan olan bay tilkinin içgüdüleri, yine kurnazlığa yatar. Taşındıktan hemen sonra, kunduz Kylie’ı ikna ederek bayan tilkiden habersiz hırsızlığa başar. Fakat durumdan rahatsız çiftlik sahipleri, yerin dibine bile girse, bay tilkiyi yakalamaya yemin edeceklerdir.

Roald Dahl'ın 1970’lerde yayımladığı “The Fantastic Mr. Fox” adlı kitaptan uyarlanan filmde, animasyon kahramanlarını George Clooney, Meryl Streep ve Bill Murray gibi ünlü isimler seslendirmiş. Hayvanların vahşi yaşamdaki davranış biçimleri, diyaloglara başarıyla uyarlanmış.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. Dun aksam esimle evde sinema keyfi yaparken seyrettik bu filmi...Oldukca keyifliydi :)

    YanıtlaSil