09 Ağustos 2013

Oblivion (2013)

Tür: Aksiyon / Macera / Bilim-Kurgu
Yönetmen: Joseph Kosinski
Süre: 124 dakika
Oyuncular: Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster-Waldau, Melissa Leo, Zoe Bell, Abigail Lowe, Isabelle Lowe, David Madison
 
Yıllardır hem beden olarak, hem de oyuncu performansıyla göz dolduran Tom Cruise, genç takipçilerine taş çıkarıyor. Görselliğin ön planda olduğu bu bilim-kurgu yapım, yok olan dünyanın üzerine kurgulanmış. Bana biraz Wall-E’yi çağrıştırdı.
 
Konusunda gelince: Scav diye hitap edilen uzaylılar, dünyayı ele geçirmeye çalışmış ve Ay’ı yok etmeye çalışmışlardır. Buna karşı koymak isteyen dünyalılar ise ellerindeki nükleer silahlarla karşılık vermiş ve dünya yaşanmaz bir hale dönüşmüştür. Ay olmayınca, depremler ve tsunamiler geride kalanları da yıkmıştır. Dünya yaşanmaz bir yere dönüşünce, kalan insanlar Satürn’un uydusunda Tet adında bir merkez kontrol noktası inşa eder. Jack Harper (Tom Cruise), gerekli enerjiyi oluşturmak için dünyadaki deniz suyunu emen hidroları korumak üzere görev yapan son kişilerden biridir. Bu görevi tamamladıktan sonra onlar da geri dönecektir ama Jack, dünyanın kendi evi olduğu düşüncesinden bir türlü kurtulamaz. Üstelik kaostan önceki dünya ile ilgili rüyaları, hafızasının görev amaçlı silinmesine rağmen aklını kurcalayacak, anlam karmaşası içinde görevi ve dünyadaki yaşam arasında gel-git’ler yaşayacaktır.
 
Gizemli bir masal şeklinde ilerleyen bu yapım, her dakikasında merak uyandırıyor. Konu özenle inşa edilmiş. Bilim-Kurgu severleri doyuma ulaştıracak bir yapım. İzlemeye değer.
 
Emre Türker

Picture: impawards




1 yorum:

  1. İzleyip izlememekte kararsızdım. Ama sanırım bana hitap ediyor :)

    YanıtlaSil