01 Ekim 2010

Harry Brown (2009)

Tür: Polisiye / Gerilim / Dram
Yönetmen: Daniel Barber
Süre: 103 dakika
Oyuncular: Michael Caine, Emily Mortimer, Charlie Creed-Miles, David Bradley, Iain Glen, Sean Haris, Ben Drew, Jack O'Connell, Jamie Downey, Lee Oakes, Joseph Gilgun, Liam Cunningham, Marva Alexander
Çetelerin dehşet saçtığı bir zamanda polisin olaylara seyirci kalması, sokakları çok tehlikeli bir hale sokar. Cinayetler hızla artmakta ve uyuşturucu satışı rahatça yapılabilmektedir. Eski deniz komandosu Harry Brown (Michael Caine) eşini kaybedince, günlerini hayatta kalan tek dostu Leonard Attwell’le (David Bradley) satranç oynayarak geçirir. Oturduklara yerin çok yakınında mesken edinmiş sokak serserileri yaşlı Leonard’ı rahatsız etmeye başlamış, bunun üzerine Leonard polise başvurmuştur. Fakat yeterli önlemler alınmayınca, bir gece vakti Leonard feci şekilde dövülerek öldürülür. Olayı araştıran dedektifler Müfettiş Alice Frampton (Emily Mortimer) ve çavuş Terry Hicock’un (Charlie Creed-Miles) bireysel çabaları sonuç getirmez. Bunun üzerine Harry Brown, kanunların yapamadığını tek başına yapmak üzere sokaklara çıkar. Çünkü kaybedecek hiçbir şeyi kalmamıştır.

Şiddet içerikli görüntüler günlük hayatımızla kıyaslanınca, gerçekten rahatsız ediyor. Bir grup serseri gencin çetelere dönüşerek büyümesini konu alan film, sokaklarda artan suçlara dikkat çekmekte. Şiddet içeriği nedeniyle ailece izlenmesi tavsiye edilmez.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Yeterli önlemler alınması açısından uyarıcı bir filmmiş aslında. Bizim toplumumuz için özellikle..

    Keşke şiddet içeriği o kadar yoğun olmasaymış..
    Okullarda bile izletilesi olurdu o zaman...

    Filmleri kısa ve net mükemmel tanıtıyorsun.
    Blogun bu anlamda da harika bir kaynak sevgili Emre..
    Teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil