08 Mayıs 2010

Valentine's Day (2010)

Türkçe Adı: Sevgililer Günü
Tür: Komedi / Romantik
Yönetmen: Garry Marshall
Süre: 125 dakika
Oyuncular: Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Hector Elizondo, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Topher Grace, Anne Hathaway, Carter Jenkins, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Taylor Lautner, George Lopez, Shirley MacLaine, Emma Roberts, Julia Roberts, Bryce Robinson, Taylor Swift, Matthew Walker, Larry Miller, Beth Kennedy, Katherine LaNasa, Kristen Schaal, Erin Matthews, Christine Lakin
Çiçekçilikle uğraşan Reed (Ashton Kutcher), sevgililer günü sabahı kız arkadaşı Morley’e (Jessica Alba) evlenme teklif eder. İstediği “evet” cevabını alması, tüm günün mükemmel geçmesi için yeterli görünmektedir. O gün birçok yerde en küçüğünden en büyüğüne birçok kişi, sevgililer gününün mükemmelliği için çaba harcayacaktır. Julia(Jennifer Garner) ve Liz (Anne Hathaway) de onlardan biridir. Kimisi uzun süren ayrılıkları telefi etmek, kimisi de gizli kalmış ayrıntıları ortaya çıkarma peşindedir. Sonuçta her şeyin hedef noktası, aşktır. Fakat her aşk, kendine göre özeldir. İşte tüm izlenecekler, farklılıkların aşkı nasıl hissettiğiyle ilgili olacaktır.

İkili ilişkiler üzerine kurulu, geniş kadrosuyla dikkat çeken bir yapım. Romantik komedi tarzı yapımlarda oyuncu kadrosunun geniş tutularak farklı yapıları bir arada izleyiciye sunmak, sinemada daha önce başarı getirmişti. Bu tarz yapımları, yakın dönem içinde yeterince görüyoruz. Farklılık anlamında çok şey ifade etmese de, romantizm tarafından bakılacak olursa, izlemeye değer. Film, sevgililer gününde tüm dünyada aynı anda gösterime girmişti.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder