13 Şubat 2010

Hachiko: A Dog's Story (2009)

Tür: Dram / Aile
Yönetmen: Lasse Hallström
Süre: 93 dakika
Oyuncular: Sarah Roemer, Richard Gere, Joan Allen, Jason Alexander, Cary-Hiroyuki Tagawa, Erick Avari, Robert Capron, Forest (Hachiko), Davenia McFadden, Kevin DeCoste, Tora Hallstrom, Gloria Crist, Robbie Sublett, Donna Sorbello, Bates Wilder, Gary Roscoe, Donald Warnock, Roy Souza, Oscar J. Castillo, Martin Montana, Morgan O'Brien
Japonya - Yamanashi’den gelen ve kargoda düşerek kafesinden kaçan Akita cinsi bir köpek, profesör Parker Wilson’un (Richard Gere) önüne çıkar. Yavrunun sahibini bulamayan Parker, onu kendi evine götürür. Eşi Cate (Joan Allen), evde köpek bulunmasına karşı çıksa da, kızları Andy (Sarah Roemer) ve profesör gittikçe köpeğe bağlanmaya başlayacaktır. Bu durumda Cate, köpeğin evde kalmasını kabullenir.

Parker’ın arkadaşı Japon asıllı Ken (Cary-Hiroyuki Tagawa), kafesin üzerindeki Japonca yazıların okunmasında yardımcı olur. Köpeğin adı, Japonca’da 8 anlamına gelen ve şanslı rakam olarak kabul edilen, cennetten uzanıp toprağa düşen gizemli tanımıyla Hachiko’dir. Hachiko, profesörün sabah okula gidişinde ona eşlik ettiği gibi, geri dönüşlerinde hep aynı saatte istasyonda onu beklemeye başlayacaktır. Üstelik bu konuda hiçbir eğitim almamışken…

Gerçek hayattan yola çıkılarak hazırlanan ve 1987 yılı yönetmen Seijirô Kôyama’nın filmi Hachiko monogatari’nin (Hachi-ko) yeniden uyarlamasıdır. Hayvanseverler kadar, duygusal yapımlardan hoşlanan tüm izleyicilerin kalbinde taht kuracaktır.
Emre Türker

Picture: moviegoods

2 yorum:

  1. Faithful Hachiko. Bu köpeğin öyküsünü orta okulda ingilizce dersinde okutmuşlardı. bir kaç sayfalık bir öyküydü. tren istasyonunda beklediği yere ölümünden sonra heykelini dikmiş olmaları beni çok etkilediydi. Filmini görmek isterim.

    YanıtlaSil