15 Şubat 2010

Fireflies in the Garden (2008)

Türkçe Adı: Bahçemdeki Ateş Böcekleri
Tür: Dram
Yönetmen: Dennis Lee
Süre: 94 dakika
Oyuncular: Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Carrie-Anne Moss, Julia Roberts, Ioan Gruffudd, Hayden Panettiere, Shannon Lucio, Cayden Boyd, George Newbern, Chase Ellison, Brooklynn Proulx, Diane Perella, Natalie Karp
Aile içinde sürekli asabi ve gergin tavırlar sergileyen Charles Waechter (Willem Dafoe), oğlu Michael’a (Cayden Boyd) karşı da aşırı settir. Baba-oğlu arasındaki ilişkiyi sürekli dengede tutmaya çalışan Lisa (Julia Roberts), kocasının bu tavırlarından bunalmıştır. Michael’a tek teselli ve arkadaş, evlerinde bir süre kalmaya gelen genç teyzesi Jane (Hayden Panettiere) olacaktır.

Yıllar sonra Michael Waechter ((Ryan Reynolds), ailesini görmek için geri döner. Artık o ülkede tanınan bir yazardır. Teyzesi Jane (Emily Watson) evlenmiş ve iki çocuk sahibi olmuştur. Michael, kendisini karşılamaya gelen kız kardeşi Ryne’la (Shannon Lucio) birlikte evin yolunu tutar. O sırada Charles’ın gergin tavırları nedeniyle yine arabada Lisa’yla tartışırlarken, kaza geçirirler. Bu aile buluşması Lisa’nın cenazesine dönüşecek, geçmiş ve şimdiye kadar yaşananlar sorgulanacaktır.

Durgun bir tempoda geçen film, dramatik hava içinde aile fertlerinin psikolojik durumlarını izleyiciye yansıtıyor. Kadrosu çok geniş olmasına rağmen, beklenen ilgiyi bulamamıştır.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Bizim Heroes'tan Claire bile varmış. :)
    Kadro iyi gibi ama her iyi kadro da iyi sonuç çıkaracak diye bir şey yok tabii...

    YanıtlaSil