15 Eylül 2009

In Good Company (2004)

Türkçe Adı: Babamın Kabusu
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Paul Weitz
Süre: 109 dakika
Oyuncular: Dennis Quaid, Topher Grace, Scarlett Johansson, Marg Helgenberger, David Paymer, Clark Gregg, Philip Baker Hall, Selma Blair, Frankie Faison, Ty Burrell, Kevin Chapman, Amy Aquino, Zena Grey, Colleen Camp, Lauren TomWaterman Yayımcılık'ın en önemli magazin şirketi Sports America, Medya patronu Teddy K. tarafından satın alınır. 20 yıldır reklâm-satış yöneticiliği yapan Dan Foreman (Dennis Quaid) yerine, GlobeCom'da cep telefonu satışlarından sorumlu uzman Carter Duryea (Topher Grace) getirilir.

Carter, henüz 26 yaşında bir acemidir. Bu nedenle Dan’ı kaybetmemek için, ona yardımcılık teklif eder. Kızı Alex’in (Scarlett Johansson) üniversite masrafı ve bebek beklentileri nedeniyle paraya ihtiyacı olan Dan, teklifi geri çeviremez.

Dan, personeli tarafından sevilen bir yönetici olduğu kadar, ailesine de oldukça düşkündür. Carter ise, personel haklarını önemsemeyen, işte sert kararlar alan biridir. Ayrıca eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle sosyal hayatı huzursuzdur. Bu nedenle Carter’ın Dan’dan öğreneceği çok şey olacaktır.

Kar hesapları, işten çıkarılmalar ve satış baskıları, gelişen teknolojiyle beraber iş dünyasındaki gerçekleri yansıtmaktadır. In Good Company, romantik komedi içeriğinin yanında, çalışma hayatının bireylere olan acımasız yaklaşımını çok güzel özetliyor.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder