28 Kasım 2010

Triangle (2009)

Türkçe Adı: 1- Okyanusta Av / 2-Üçgen
Tür: Dram / Gizem / Gerilim
Yönetmen: Christopher Smith
Süre: 99 dakika
Oyuncular: Melissa George, Joshua McIvor, Jack Taylor, Michael Dorman, Henry Nixon, Rachael Carpani, Emma Lung, Liam Hemsworth, Bryan Probets
Küçük oğlu Tommy’le (Joshua McIvor) birlikte yaşayan Jess (Melissa George), Greg’in (Michael Dorman) yelkenlisiyle Atlantik Okyanusu’nda dolaşmaya çıkar. Yanlarında Downey (Henry Nixon), Victor (Liam Hemsworth), Sally (Rachael Carpani) ve Heather (Emma Lung) vardır. Jess’in oğluyla ilgili tutarsız konuşmaları haricinde, her şey normal görünmektedir. Fakat ufukta belirlen kara bulutlar, ani bir fırtınaya yol açar. Yattakiler neler olduğunu anlayamadan azgın suların ortasında kaybolacak ve yaşam mücadelesi vermeye başlayacaklardır.

Esrarengiz bir gizem döngüsüyle ilerleyen “Triangle”, baştan sona temposunu koruyor. Karmaşık parçalar yerine oturdukça, sona olan merak artacaktır. Mantık çerçevesini biraz aşarak, sebepler üzerinde yoğunlaşan iyi bir gerilim filmi.

Emre Türker

Picture: moviegoods

3 yorum:

  1. http://cineshoot.blogspot.com/2010/05/triangle-2009-gizem-severlere.html

    "Hollywood'un bu filmi alıp remake ile güzel bir şekilde süsleyerek seyircinin karşısına çıkarması için maksimum 3 yıl veriyorum. Notum 8, gerilim ve gizem türünü sevenler kesinlikle izlesin."

    YanıtlaSil
  2. Sonunu bir yere bağlasalardı iyiydi..

    YanıtlaSil
  3. Bağlıyorlar zaten. Anlamamışsınız sanırım. :)
    Kadın o döngüye hapsolmuş. Her seferinde aynı şeyi yaşıyor. Kazadan önce durdukları yerde sürüyle martı leşi vardı. Orada anlamanız gerekiyordu. :))

    YanıtlaSil