21 Mayıs 2010

Looking for Eric (2009)

Türkçe Adı: Hayata Çalım At
Tür: Dram / Fantastik / Spor
Yönetmen: Ken Loach
Süre: 116 dakika
Oyuncular: Steve Evets, Eric Cantona, Stephanie Bishop, Gerard Kearns, Stefan Gumbs, Lucy-Jo Hudson, Cole Williams, Dylan Williams, Matthew McNulty, Laura Ainsworth, Max Beesley, Kelly Bowland, Julie Brown, John Henshaw, Justin Moorhouse
Psikolojik sorunlar yaşayan postacı Eric Bishop (Steve Evets), arabasıyla ters şeride girerek kaza yapar. Birlikte yaşadığı iki üvey oğlu ve ayrı yaşadığı kızına, kazayla ilgili durumundan hiçbir şekilde bahsetmeyecektir. Fakat Eric’in sorunlarını içine atması, çevresinde gelişen tüm olayların negatif ilerlemesine ve işlerin daha çıkmaza girmesine sebep olmaktadır.

Eric’le aynı yerde çalışan postacı dostları, onu bu durumdan kurtarmaya kararlıdır. Mutlu olması için her yolu deneyen dostları bir araya gelerek, bir kitaptaki tavsiyelerden yola çıkar ve kendilerine kılavuz edecek bir ünlü seçerler. Eric, kendine Manchester United’da top koşturmuş, Fransız asıllı futbolcu Éric Cantona’yı seçmiştir. Arkadaşlarının evden ayrılması sonrası odasında yalnız kalıp, duvarındaki Cantona’nın posteriyle dertleşirken, birden Eric Cantona’yı karşısında görecektir. Görüntü ne kadar hayali düşüncelerle var edilmiş olsa da, bu fikir Eric Bishop’un kendisini sorgulaması için yeterlidir. İşte o andan sonra Eric, hayatını düzene koymanın yolunu aramaya başlayacaktır.

Karmaşık girişi nedeniyle sonunun çıkmaz olduğu düşüncesine kapılabileceğiniz bu film, ilerledikçe izleyicisini etkisi altına alıyor. Eric Cantona’nın yıllardır futbolda gösterdiği başarısını, film yıldızı olarak sürdürmeye devam ettiğini gözlemliyoruz. Looking for Eric, eski futbolcu Eric Cantona’nın hayatından esinlenilerek yapılmış. Aile kavramını, yaşam diliminde dostların ne derece önemli olabileceğini, her gitmenin ardında yatan sebeplerin sorgulanması gerektiğini ve her şeyden önemlisi, bazı bilinçsiz nefretlerin ardından yatan gerçeklerin gün ışığına çıkarılması sonucu, doğruların göründüğü gibi olmadığını anlatan bu harika filmde, dramatik havada kişilik psikolojisini sorgulayabilirsiniz. Zor durumda yapılması gereken nedir? Her kaçış, bir geri dönüş olabilir mi? Dostlar hangi durumda gerçektir veya her çıkmaz bir son mudur? İzleyin ve görün.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. bence harika bir filmdi..
    aylar önce ipekyolu film festivalinde izlemiştim.
    bir daha izlemeliyim çünkü yazmak istediğim pek çok replik vardı filmde..
    hatırlattığın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Sayende bir film daha eklendi izlenmesi gerekenlerime, teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  3. çok merak ettiğim bir film. Ken Loac'ın diğer filmlerinden biraz farklı sanırım, diğerleri kadar karamsar bulmadım fragmanı izleyince.teşekkürler. iyi hafta sonları dilerim:-)

    YanıtlaSil