10 Mayıs 2010

Leap Year (2010)

Türkçe Adı: Aşka Yolculuk
Tür: Komedi / Romantik
Yönetmen: Anand Tucker
Süre: 100 dakika
Oyuncular: Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott, John Lithgow, Noel O'Donovan, Tony Rohr, Pat Laffan, Alan Devlin, Ian McElhinney, Dominique McElligott, Mark O'Regan, Maggie McCarthy, Peter O'Meara, Macdara Ó Fatharta, Kaitlin Olson
Satılık daireleri emlakçılar adına başarıyla dekore eden dekoratör Anna Brady (Amy Adams), 4 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Jeremy’nin (Adam Scott) akşam yemeğinde kendisine evlilik teklif etmesini beklemektedir. Fakat tahmininde yanılır. Hediye olarak kendisine takdim edilen mücevher, yüzük değil küpedir.

Anna, akşam yemeği öncesi babası Jack’le (John Lithgow) buluşmuştur. Jack ona büyükannesinin İrlanda’da büyükbabasına nasıl evlilik teklif ettiğini anlatmıştır. İrlanda’da kadınlar, artık yıl olarak bilinen ve her dört yılda bir, Şubat’ın 29’a denk gelen zamanda, erkeklerine evlilik teklifinde bulunabilmektedir. Jeremy’nin iş toplantısı için İrlanda’nın Dublin şehrine gitmesi üzerine Anna, babasının hikâyesini kendi lehine çevirmeye karar verir. Sevgilisinin peşinden sürpriz için İrlanda uçağına biner ama olumsuz hava şartları nedeniyle başka bir havaalanına iniş yapmak zorunda kalırlar. Fakat Anna’nın kararı kesindir ve ne olursa olsun, Dublin’e ulaşmaya kararlıdır. Bir tekne kiralar ama fırtına nedeniyle tekne, Dingle adı verilen bir kıyı kasabasına kadar gidebilir. Orada derme çatma bir bar oteline ulaşan Anna, paraya acil ihtiyacı olan otel sahibi Declan’a (Matthew Goode) kendisini Dublin’e götürmesi için cazip bir para teklifinde bulunur. Böyle başlayacak yolculukları biraz çılgınca devam edecek ve ilişkiler karşılıklı sorgulanacaktır.

Konuya geniş açıdan bakılacak olursa, mantık açısından doğrulanabilir şeyler bulmanız pek mümkün değil. Fakat işin komedisi ve romantizmi düşünüldüğünde, sonuna kadar eğlenebilirsiniz. Ayrıca ikilinin yolcuğu sırasında kameralara yansıyan manzaralar, seyirciyi İrlanda’ya karşı büyüleyebilir. Tatlı, uçuk-kaçık ama sevimli bir film. İzlemeye değer.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Romantik tatlı sert eğlenceli ama çok fazla bir şey beklenmemeli diyebilirim :)

    YanıtlaSil