29 Eylül 2011

Yaratıcı Zekânın Gücü

Yazar: Tony Buzan
Sayfa Sayısı: 160
Kitap Boyutu: 19,5 x 13,5
Yayınevi: EPSİLON

Zihin haritaları ile adını duyuran Tony Buzan’ın bu kitabı, diğer yapıtlarına göre oldukça sade. “Yaratıcı Zekânın Gücü”, üretken bir fikre nasıl ulaşabileceğimiz konusunda yardım amaçlıyor.

Tony Buzan, tam bir Leonardo da Vinci hayranı. Sağ-Sol beyni tam kullanan biri olarak fırsat buldukça Leonardo ve Einstein gibi dehalardan örnekler vermiş. Yaratıcı düşünce konusunda neler yapılması gerektiği, çalışma yöntemleriyle açıklanmış. Zekâ ile Yaratıcılık arasında bir bağ olsa da, ikisinin çok ayrı kategorilerde yer aldığı vurgulanarak, her insanın bir yaratıcı kapasitesinin bulunduğuna dikkat çekiyor.

Tony Buzan, her insanın resim yapabileceği, müziğe duyarlı olabileceği ve çok iyi yazılar yazabileceği düşüncesinde. Bu konuda tarihe geçen kişilerin biyografisinden yararlanılması gerektiğini tavsiye ediyor. İçindeki fikirlerden kendinize pay çıkarabileceğiniz bir kitap.

Emre Türker

2 yorum:

  1. İnsana dair çok önemli bir konu bu.
    Kim bilir nice zekâlar yönlendirilmeyi bilmediği için heba olup gidiyor.
    Her insanın resim yapabileceğinden bahsedildiğine göre ve Vinci gibi çok yönlü, sağlam bir rol model ortaya konduğuna göre hiç de imkansız değil bu.
    Es geçilmeyecek bir konu.
    Zekâmızın derinliklerini ve onunla neler yapabileceğimizi keşfetmek çok zevkli olsa gerek ;)

    YanıtlaSil
  2. Zeugma... Senelerdir insan düşüncesini inceliyorum. Kişilik, düşünce, sevgi, his vs. İçine girdikçe, daha da derinleşiyor sanki. Eğer ilgili olduğun bir konu üzerinde keşif çalışmaları yapıyorsan, evet bu çok zevkli. ;)

    YanıtlaSil